Şefin👤Önerisi:👌 Evde kalan muzları değerlendirmenin en iyi yolu bu tatlıyı hazırlamaktan geçiyor. Dolgusu başlı başına mükemmel bir tat! Ben şantisini portakal suyuyla hazırladım. Böylelikle o yağlı aromayı en aza indirgemiş oluyorsunuz. Kek ölçümün ebatında bir kalıba mensup olmadığımdan, kelepçeli kalıp kullanmak durumunda kaldım. Siz hazırlarken mümkün mertebe ortası boş bir kalıp kullanırsanız kesim esnasında büyük kolaylık sağlamış olursunuz. Üzerini de yine dilediğiniz şekilde süslemek mümkün.😋
Üzerine çikolata sosu dökülür.
Keki için
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı un
Dolgusu için
1 adet muz
1 paket krem şanti
1 çay bardağı portakal suyu
Çikolata sosu
Dekoru için
Çekilmiş ceviz içi
Hindistan cevizi
Üzüm taneleri
Badem şekeri
Nane yaprakları
Kek malzemeleri bir kapta çırpılır.
Yağlanmış kalıba dökülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Diğer tarafta krem şanti, portakal suyuyla çırpılarak dolapta dinlendirilir.
Akabinde dilimlenmiş muzla karıştırılır.
İçine dolgu malzemesi itinayla yerleştirilir.
Üzerine çikolata sosu dökülür.
Kekin içinden çıkan parçalar kırıntı haline getirilir.
Dolgulu kısmın tamamı bu parçalarla kapatılır.
Üzerine ceviz içi ve hindistan cevizi serpilir.
Üzüm taneleri ve badem şekeriyle dekoru oluşturulur.
En son nane yaprakları (bende kalmadığından maydonoz yaprağı koydum kimseye demeyin😄) dizilerek sunuma hazırdır.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder