Şefin👩🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım.
400 gram pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
200 gram et suyu
200 gram sıcak su
2 çorba kaşığı zerdeçal
1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut
konserve)
Tuz
Bir tencereye tereyağ eklenir.
Mısırlar tereyağında kavrulur.
Et suyu ve sıcak su eklenir.
Kaynayan suya pirinçler ilave edilir.
Zerdeçal ve tuz atılarak pirinçler suyunu
çekene kadar pişirilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder