Şef 👤Der ki👌;
Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉
Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉
2 adet patates
Yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz
200 gram dana eti
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Dekoru için
Maydonoz
Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır.
Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir.
Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır.
Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır.
Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir.
Ezilen patateslere tuz eklenir.
Servis kabına patates püresi serilir.
Üzerine etler güzelce dizilir.
Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir.
Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
🍬🍬Bon Appetit🍬🍬
Yorumlar
Yorum Gönder