👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉
1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı nişasta
Süt ve toz şeker pişirilir.
Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir.
Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır.
Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir.
Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭
________________
👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I applied with lemon and coconut. Serve with ice cream if you wish.😉😉
1 liter milk
250 grams of sugar
1 lemon zest
Juice of half a lemon
2 tablespoons coconut
2 tablespoons whole wheat flour
2 tablespoons of starch
Mix the milk and sugar.
Add the flour and starch dilute the mixture.
Lemon zest and lemon juice and add coconut cooking.
waited 1 hour in the fridge by pouring the service cups.
Garnish with coconut and lemon slices, served meat.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder