Ana içeriğe atla

🍦Ev Yapımı Dondurma / Homemade Ice-Cream🍦

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Özellikle paketli ürün kullanmaktan hoşlanmıyorsanız dondurmanızı kendiniz yapabilirsiniz. Oldukça pratik ve kolay olan bu tarifi özellikle pekmez gibi malzemelerle zenginleştirebilir hatta taze meyveler de kullanabilirsiniz. Yalnız yumurtalarınızın  taze olmasına muhakkak dikkat edin. Muffin kalıplar servis esnasında da büyük kolaylık sağlıyor. İsterseniz biraz donduğunda dondurma çubuklarını batırabilir, miniklerinizi😺 sevindirebilirsiniz. Benim minnak bu fikre bayıldı 😁



2 adet yumurta sarısı

3 adet yumurta akı

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilin

1 poşet krem şanti

1 su bardağı süt

Dekoru için

Damla çikolata

Limon kabuğu rendesi

Pekmez

Kakao



Yumurta sarıları ve pudra şeker karıştırılır.

Vanilin eklenir.

1 poşet krem şanti ve süt katılaşana dek 

çırpılır.

Yumurta sarılarına ilave edilir.



Ayrı bir kapta yumurta akları çırpılarak 

kar haline getirilir.

Diğer kaptaki karışıma yavaşça eklenerek 

yedirilir.

Damla çikolata eklenir.

Islatılmış muffin kaplarına yada herhangi 

bir kaba dondurma ilave edilir.

Arzuya göre pekmez ve limon kabuğu 

rendesi  ile süslenir.

İsterseniz karışımın yarısına kakao 

ekleyerek kakaolu dondurma da elde 

edebilirsiniz.

Buzdolabının dondurucu kısmında en az 4 

saat dondurulur.

Çikolata sosu ve fındık taneleriyle servis 

edilir.

🍭Afiyet bal şeker olsun🍭





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...