Ana içeriğe atla

👀Karagöz Tatlısı/ Black Eye Dessert👀

Şefin👤Önerisi:👌 Şuruplu tatlılardan pek haz duymam. Bunda çok şeker sevmememin etkisi büyük. Ama bu tatlıyı yerken böyle bir hisse kapılmıyorum. İsterseniz sararken arasına toz fındık yada ceviz katabilirsiniz. Ama bu yalın hali beni yerken daha bir şevklendiriyor. Alışala gelmiş şerbetli tatlılardan, sıkılanlara alternatif olabilir.👏👏


1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım paket instant maya
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti İçin
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 limon dilimi



Yumurtalar, köpürtülerek süt ve sıvıyağ eklenir.
Tarçın ilave edilir.
İnstant maya, kabartma tozu ve un eklenerek yumuşak hamur yoğrulur.
Hamur 5 eşit bezeye ayrılır.


1 bezeye kakao eklenir.
Kakaolu hamurdan da 4 eşit beze yapılır.
Bir kaba alınarak, üzeri kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirilir.
Şerbeti için tüm malzemeler kaynatılarak yoğun kıvam alana dek pişirilir.
Sade hamur oklava ile açılır.
Kakaolu hamurdan ince uzun biçimde yuvarlanır.


Sade hamurun geniş alt kısmına yerleştirilir.
Rulo yapılarak bir parmak genişliğinde kesilir.


Üzeri hafif bastırılarak yağlanmış fırın tepsısine dizilir.
Soğuk fırında 180 derecede pişirilir.
İlk sıcaklığı çıktığında ılık şerbet gezdirilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
______________________

Chef's 👤recommendation:👌 I do not get much pleasure from syrupy desserts. This is because I do not like too much sugar. But I do not get a share of this sweet spot. If you want, you can add hazelnut walnuts and walnuts between them. But this lean state makes me more enthusiastic. If you're bored with desserts, it might be an alternative.👏👏

200 ml milk
100 ml of oil
1 egg
1 packet of baking powder
Half pack of instant yeast
800 gr flour
15 gr cocoa
7 gr cinnamon

For syrup
800 ml of water
800 gr sugar
1 lemon slice

Beat the eggs and add milk and oil.
You add cinnamon.
You add instant yeast, baking soda and flour, make soft dough.
You divide the dough into 5 equal halves.
You add cocoa to the first beige.
You make 4 equal pieces of cocoa dough.
You take it to a coffin, rest it on it for 30 minutes.
For sherbet, cook all ingredients.
Simple dough, you open with a rolling pin.
You roll the cocoa dough in a slender shape.
Place plain dough in the broad bottom.
Roll dough, cut 5 cm wide.
You press on it, the kneaded oven is sweet to the oven tray.
Cook at 180 degrees in a sweet cold oven.
Sweet dessert syrup pour.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...