Şefin👤Önerisi:👌 Şuruplu tatlılardan pek haz duymam. Bunda çok şeker sevmememin etkisi büyük. Ama bu tatlıyı yerken böyle bir hisse kapılmıyorum. İsterseniz sararken arasına toz fındık yada ceviz katabilirsiniz. Ama bu yalın hali beni yerken daha bir şevklendiriyor. Alışala gelmiş şerbetli tatlılardan, sıkılanlara alternatif olabilir.👏👏
200 ml milk
100 ml of oil
1 egg
1 packet of baking powder
Half pack of instant yeast
800 gr flour
15 gr cocoa
7 gr cinnamon
For syrup
800 ml of water
800 gr sugar
1 lemon slice
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım paket instant maya
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yumurtalar, köpürtülerek süt ve sıvıyağ eklenir.
Tarçın ilave edilir.
İnstant maya, kabartma tozu ve un eklenerek yumuşak hamur yoğrulur.
1 bezeye kakao eklenir.
Kakaolu hamurdan da 4 eşit beze yapılır.
Bir kaba alınarak, üzeri kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirilir.
Şerbeti için tüm malzemeler kaynatılarak yoğun kıvam alana dek pişirilir.
Sade hamur oklava ile açılır.
Sade hamurun geniş alt kısmına yerleştirilir.
Üzeri hafif bastırılarak yağlanmış fırın tepsısine dizilir.
Soğuk fırında 180 derecede pişirilir.
İlk sıcaklığı çıktığında ılık şerbet gezdirilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
______________________
Chef's 👤recommendation:👌 I do not get much pleasure from syrupy desserts. This is because I do not like too much sugar. But I do not get a share of this sweet spot. If you want, you can add hazelnut walnuts and walnuts between them. But this lean state makes me more enthusiastic. If you're bored with desserts, it might be an alternative.👏👏
200 ml milk
100 ml of oil
1 egg
1 packet of baking powder
Half pack of instant yeast
800 gr flour
15 gr cocoa
7 gr cinnamon
For syrup
800 ml of water
800 gr sugar
1 lemon slice
Beat the eggs and add milk and oil.
You add cinnamon.
You add instant yeast, baking soda and flour, make soft dough.
You divide the dough into 5 equal halves.
You add cocoa to the first beige.
You make 4 equal pieces of cocoa dough.
You take it to a coffin, rest it on it for 30 minutes.
For sherbet, cook all ingredients.
Simple dough, you open with a rolling pin.
You roll the cocoa dough in a slender shape.
Place plain dough in the broad bottom.
Roll dough, cut 5 cm wide.
You press on it, the kneaded oven is sweet to the oven tray.
Cook at 180 degrees in a sweet cold oven.
Sweet dessert syrup pour.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭





Yorumlar
Yorum Gönder