Şefin 👤Önerisi,👌 Buram buram tereyağının cezbedici kokusu ile domatesin eşsiz tadının buluşması... Bu çorbayı ben çok seviyorum. Yoğurtlu şekilde de hazırlamışlığım vardır ama böyle de en az onun kadar leziz oldu. Ben köftelerimi hafif kızartmayı tercih ediyorum fakat siz bu adımı es geçip direkt çorbada da pişirebilirsiniz.
300 gr. Kıyma
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
Tuz
4 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 adet küp şeker
5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tel şehriye
Kıymaya hafif tuz ekleyip yoğurun.
Yuvarlayarak minik köfteler elde edin.
Çok hafif unlayın.
Tencerede tereyağını eritin.
İçine unu ilave edin.
Domates rendesi, salça ve küp şekeri ekleyip sıcak su dökün.
Köfteleri ayrı bir tavada çok az yağ ile kızartın. (Çok kurutmayın hafif pişirmeniz kâfi)
Kaynayan çorbaya köfteleri ve şehriyeyi ekleyin.
Tuzu ekleyip şehriyeler şişinceye dek pişirin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_________________________
Recommendations of the Chief; Tomatoes and reeks of the smell of butter meets the unique taste. I love this soup. Yogurt way that was well cooked but also delicious. I prefer a lighter roast my meat balls, but you can cook it directly in the soup.
300 gr. Mince
salt
3 tablespoons butter
3 tablespoons flour
Salt
4 tomatoes, grated
1 tablespoon tomato paste
1 cube of sugar
1 liter of hot water
3 tablespoons vermicelli
Add mince lightly salt and knead.
Roll made by tiny meatballs.
Very lightly flour.
Melt the butter in a saucepan.
Into flour extra.
Grated tomatoes, tomato paste and add sugar cubes, pour hot water.
in a separate pan fry the meatballs.
Add the meatballs and noodles into the boiling soup.
cooking, add salt.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder