Ana içeriğe atla

⭕Misket Köfteli Çorba/ Marble Meatball Soup⭕

Şefin 👤Önerisi,👌 Buram buram tereyağının cezbedici kokusu ile domatesin eşsiz tadının buluşması... Bu çorbayı ben çok seviyorum. Yoğurtlu şekilde de hazırlamışlığım vardır ama böyle de en az onun kadar leziz oldu. Ben köftelerimi hafif kızartmayı tercih ediyorum fakat siz bu adımı es geçip direkt çorbada da pişirebilirsiniz.


300 gr. Kıyma
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
Tuz
4 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 adet küp şeker
5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tel şehriye


Kıymaya hafif tuz ekleyip yoğurun.
Yuvarlayarak minik köfteler elde edin.
Çok hafif unlayın.
Tencerede tereyağını eritin.
İçine unu ilave edin. 
Domates rendesi, salça ve küp şekeri ekleyip sıcak su dökün.
Köfteleri ayrı bir tavada çok az yağ ile kızartın. (Çok kurutmayın hafif pişirmeniz kâfi)
Kaynayan çorbaya köfteleri ve şehriyeyi ekleyin.
Tuzu ekleyip şehriyeler şişinceye dek pişirin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_________________________

Recommendations of the Chief; Tomatoes and reeks of the smell of butter meets the unique taste. I love this soup. Yogurt way that was well cooked but also delicious. I prefer a lighter roast my meat balls, but you can cook it directly in the soup.

300 gr. Mince
 salt
3 tablespoons butter
3 tablespoons flour
Salt
4 tomatoes, grated
1 tablespoon tomato paste
1 cube of sugar
1 liter of hot water
3 tablespoons vermicelli

Add mince lightly salt and knead.
Roll made by tiny meatballs.
Very lightly flour.
Melt the butter in a saucepan.
Into flour extra.
Grated tomatoes, tomato paste and add sugar cubes, pour hot water.
in a separate pan fry the meatballs.
Add the meatballs and noodles into the boiling soup.
cooking, add salt.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...