1.5 su bardagi toz seker
2 su bardagi su
2 su bardagi un
100 gr tereyag
Yarim su bardagi siviyag
Ceviz ici
Hindistan cevizi
Bir tavada su ve seker pisirilir.
Tereyag ve siviyag eritilip un ilave edilir.
Kisik ateste 30-35 dk. karistirarak pisirilir.
Iyice kahverengi olan una sekerli su ilave edilip guzelce kavrulur.
Ceviz ici ve hindistan cevizi ile servis edilir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin tavsiyesi: Kandillerde ve mevlidlerde sikca pisirdigimiz bir tariftir un helvasi. Yalniz Piserken surekli karistirmaniz ve sabirli olmaniz gerekiyor. Cunku agir ateste yavas yavas pisirmek onemli. Renginin tayini de yine size kalmis. Daha acik veya daha koyu renkli yapmak istiyorsaniz kavurma zamanini buna gore dengeleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder