2 adet kabak
2 adet havuc
3 dis sarimsak
1 yemek kasigi Zeytinyagi
Bir cimdik Tuz
Dereotu (arzuya gore)
Havuclar ve kabaklar sebze soyacagi ile dilimlenir.
Tuzlu suda haslanir.
Ayri bir yerde dovulmus sarimsak, tuz ve zeytinyagi karistirilir.
Haslanan sebzelerin suyu suzulerek servis tabaginda sosla bulusturulur.
Istege gore kiyilmis dereotu veya maydanoz ile servis edilir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin tavsiyesi: Uzun zamandir salata tarifi vermemistim sizlere. Oylesine hafif ve fresh bir tarif ki mutlaka denemenizi oneririm. Farkli sekillerde de uygulanan bir lezzet ayni zamanda. Ayrica diyette iseniz tuz miktarini dengeleyerek de yapabilirsiniz. Ben bu tarifi genelde dereotu ile yapiyorum. Fakat bu defa elimde olmadigindan kullanamadim ama sizlere kesinlikle oneririm.
2 adet havuc
3 dis sarimsak
1 yemek kasigi Zeytinyagi
Bir cimdik Tuz
Dereotu (arzuya gore)
Havuclar ve kabaklar sebze soyacagi ile dilimlenir.
Tuzlu suda haslanir.
Ayri bir yerde dovulmus sarimsak, tuz ve zeytinyagi karistirilir.
Haslanan sebzelerin suyu suzulerek servis tabaginda sosla bulusturulur.
Istege gore kiyilmis dereotu veya maydanoz ile servis edilir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin tavsiyesi: Uzun zamandir salata tarifi vermemistim sizlere. Oylesine hafif ve fresh bir tarif ki mutlaka denemenizi oneririm. Farkli sekillerde de uygulanan bir lezzet ayni zamanda. Ayrica diyette iseniz tuz miktarini dengeleyerek de yapabilirsiniz. Ben bu tarifi genelde dereotu ile yapiyorum. Fakat bu defa elimde olmadigindan kullanamadim ama sizlere kesinlikle oneririm.
Yorumlar
Yorum Gönder