Ana içeriğe atla

Beyti Kebabi (Beyti Sarma)

2 adet yufka veya lavas ekmegi
1 kase domates rendesi veya salca
1.5 su bardagi ilik su
200 gr tereyag
Tuz
Kuru nane
Koftesi icin
1 kg kiyma
1 adet sogan
2 dis sarimsak
1 adet yumurta
Galeta unu veya ekmek ici
1 corba kasigi siviyag
Karabiber
Kekik
Tuz

Kofte malzemeleri icin kiyma, rendelenmis sogan ve sarimsaklar, yumurta, galeta unu (ekmek ici) tuz ve baharatlar harmanlanir.
Kiymaniz az yagli ise biraz siviyag da ekleyebilirsiniz.
Yagli kagit serili tepside uzun ve yassi sekil verilen kofteler pisirilir.
Yufka (veya lavas) tezgaha serilir.
Ortadan ikiye kesilir.
Eritilmis tereyag yufkaya surulur.
Kofteler yufkanin uzun kismina dizilir.
Rulo sekli verilerek verev verev kesilir.
Uzerilerine kalan yag surulerek onceden isitilmis firinda yufkalar kizarana dek pisirilir.
Salca veya domates rendesi azicik siviyag, tuz ve ilik su ile pisirilerek nane ilave edilir.
Sicak sarmalarin uzerine sos gezdirilir.
Afiyet bal seker olsun


Sefin onerisi: Yanina tane tane pirinc pilavi... Biraz ev yapimi yogurt... Kozlenmis biberler... Imm...Enfes! Bu tarifi ana yemek olarak cok cabuk sunumlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭

♡ DİLRÛBA TATLISI / DILRUBA DESSERT ♡

Şefin👤Önerisi:👌 Unutulmuş bir tatlı olan Dilruba, kelime olarak gönülçelen anlamına gelir. Hazır ayvanın tam zamanı iken mutlaka yapılması gereken lezzetlerden diye düşünüyorum. Hoş aroması ve yapıcı lezzetiyle yiyenlere mutluluk katacak cinsten.😃😃 4 adet ayva 3 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı hindistan cevizi 2 çorba kaşığı tarçın Üzeri için Ceviz içi Ayvalar kabukları soyulup küçük küplere ayrılarak doğranır. Çekirdekleri ve kabukları tencerenin tabanına döşeyerek ayvalar, üzerini aşacak kadar su ile pişilir. Pişen ayvalar süzülerek püre yapılır. Bir tencerede şekerle birlikte pişirilir. Pişen tatlıya, hindistan cevizi ve tarçın eklenerek karıştırılır. Cam tepsiye dökülerek, bir gece dolapta bekletilir. Ceviz içi ile süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭 ______________________ Chief 👤Proposal👌: A forgotten dessert, Dilrba means meaning voluptuous. Make sure to cook while you are on time. Pleasant flavor and