Ana içeriğe atla

🍓Çilekli ve Kremalı Tart / Strawberry and Cream Tart🍓

👩‍🍳,  Tart hamuru özveri gerektiren ve detay isteyen bir hamur. Küçük ayrıntılara dikkat etmezseniz ne yazık ki beklenilen sonuca ulaşamazsınız. Benimki kreması ve meyveleriyle muhteşem oldu. Aslında böğürtlen ya da blueberry almak niyetiyle çıktığım market yolculuğuma, Masal perimin çilek isteği neticeyi belirledi. Bu tip sulu meyvelerle çalışırken ben mutlaka kağıt havlu serilmiş bir süzgeçte bekleterek kullanıyorum😉



2 su bardağı un

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çimdik tuz

150 gram soğuk tereyağ

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı süt


Kreması,

2.5 su bardağı süt

1 çay kaşığı tarçın

2 yumurta sarısı

1 çay bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı tereyağ

Dekoru,

Dondurulmuş çilek


Derin bir kapta un, şeker ve tuzu karıştırın.

Tereyağını ilave ederek karışımı yedirin.

Yumurta ve sütü biraz çırparak, karışıma ekleyin.

Hamuru streçleyip 30 dakika dolapta dinlendirin.

28 cm'lik bir tart kalıbını tereyağ ile yağlayın.

Hamuru kalıba alarak elinizle esnetin.

Çatal yardımıyla minik delikler açın.

Kabarmasını önlemek için içerisine kuru fasulye ya da nohut koyulmuş yağlı kağıdı serin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika, 190 dereceye düşürülmüş ısıda kızarana kadar pişirin.

Kreması için, Sütü, yumurta sarılarını, nişasta ve şekeri bir tencerede pişirin.

Krema koyulastığında altını kapatın.

 içine tarçın ve tereyağ ekleyin.

Soğumuş olan tarta, soğumuş kremayı aktarın.

Suyu iyice süzülmüş çilekleri dizin.

120 derecede 10 dakika pişirin.

Ilık olarak servis edin.

🍭Afiyet Olsun🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a

♡ DİLRÛBA TATLISI / DILRUBA DESSERT ♡

Şefin👤Önerisi:👌 Unutulmuş bir tatlı olan Dilruba, kelime olarak gönülçelen anlamına gelir. Hazır ayvanın tam zamanı iken mutlaka yapılması gereken lezzetlerden diye düşünüyorum. Hoş aroması ve yapıcı lezzetiyle yiyenlere mutluluk katacak cinsten.😃😃 4 adet ayva 3 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı hindistan cevizi 2 çorba kaşığı tarçın Üzeri için Ceviz içi Ayvalar kabukları soyulup küçük küplere ayrılarak doğranır. Çekirdekleri ve kabukları tencerenin tabanına döşeyerek ayvalar, üzerini aşacak kadar su ile pişilir. Pişen ayvalar süzülerek püre yapılır. Bir tencerede şekerle birlikte pişirilir. Pişen tatlıya, hindistan cevizi ve tarçın eklenerek karıştırılır. Cam tepsiye dökülerek, bir gece dolapta bekletilir. Ceviz içi ile süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭 ______________________ Chief 👤Proposal👌: A forgotten dessert, Dilrba means meaning voluptuous. Make sure to cook while you are on time. Pleasant flavor and

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭