👩🍳, Tart hamuru özveri gerektiren ve detay isteyen bir hamur. Küçük ayrıntılara dikkat etmezseniz ne yazık ki beklenilen sonuca ulaşamazsınız. Benimki kreması ve meyveleriyle muhteşem oldu. Aslında böğürtlen ya da blueberry almak niyetiyle çıktığım market yolculuğuma, Masal perimin çilek isteği neticeyi belirledi. Bu tip sulu meyvelerle çalışırken ben mutlaka kağıt havlu serilmiş bir süzgeçte bekleterek kullanıyorum😉
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çimdik tuz
150 gram soğuk tereyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
Kreması,
2.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
Dekoru,
Dondurulmuş çilek
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çimdik tuz
150 gram soğuk tereyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
Kreması,
2.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
Dekoru,
Dondurulmuş çilek
Derin bir kapta un, şeker ve tuzu karıştırın.
Tereyağını ilave ederek karışımı yedirin.
Yumurta ve sütü biraz çırparak, karışıma ekleyin.
Hamuru streçleyip 30 dakika dolapta dinlendirin.
28 cm'lik bir tart kalıbını tereyağ ile yağlayın.
Hamuru kalıba alarak elinizle esnetin.
Çatal yardımıyla minik delikler açın.
Kabarmasını önlemek için içerisine kuru fasulye ya da nohut koyulmuş yağlı kağıdı serin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika, 190 dereceye düşürülmüş ısıda kızarana kadar pişirin.
Kreması için, Sütü, yumurta sarılarını, nişasta ve şekeri bir tencerede pişirin.
Krema koyulastığında altını kapatın.
içine tarçın ve tereyağ ekleyin.
Soğumuş olan tarta, soğumuş kremayı aktarın.
Suyu iyice süzülmüş çilekleri dizin.
120 derecede 10 dakika pişirin.
Ilık olarak servis edin.
🍭Afiyet Olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder