Ana içeriğe atla

🌯Ev Yapımı Lahmacun /Homemade Lahmacun🌯

👩‍🍳, Koocaman bir yaz bittiğine göre artık yeni tariflerle kaldığımız yerden devam. Evde lahmacun yapmak mı😳? dediğinizi duyar gibiyim ama hiç öyle şaşırmayın. Evet biraz insanı oyalıyor ama çıtır çıtır dışarıda yediklerinizden hiçbir farkı kalmıyor. Yalnızca dikkat edilmesi gereken ufak detaylar var. Bunlardan ilki hamuru iyice dinlendirip ince açmanız. Bir diğer püf noktası kıyma harcının çok sulanmaması. Yoksa hamurunuz yırtılabilir. Çalışırken yağlı kağıtta hazırlarsanız tepsiye koyarken zorlanmamış olursunuz.


500 gram un

1 çay kaşığı maya

1.5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tuz

Şeker


İçi için

400 gram orta yağlı kıyma

1 adet soğan

2 diş sarımsak

3 adet domates

1 adet kapya biber

1 tatlı kaşığı salça

Yarım bağ maydanoz

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Kimyon



Evvela ılık suda maya eritilir.

Derin bir kaba un alınırak havuz biçiminde

açılır.

Ortasına maya eklenir.

Tuz, toz şeker ve zeytinyağı eklenerek, ele

yapışmayan ama çok da cıvık olmayan

yapıda hamur yoğrulur.

Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir.



İç harcı için kıyma hariç tüm malzemeler

blenderdan geçirilerek fazla suyu atılır.

Tuz ve baharatlarla tatlandırılarak iç harç

hazırlanır.

Hamurdan küçük bezeler yapılır.

Bu bezeler bir yağlı kağıt üzerinde açılır.

İç malzeme çok yoğun olmayacak biçimde

yayılır.

Yağsız tavada lahmacunun altı pişirilir.

Isıtılmış fırında üstleri de pişirilir.

Kağıt havluya katlanarak sarılır.

Tüm lahmacunlara aynı işlem yapılır.

Sıcak olarak servis edilir.

🍭Afiyet bal olsun🍭


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...