👩🍳, Koocaman bir yaz bittiğine göre artık yeni tariflerle kaldığımız yerden devam. Evde lahmacun yapmak mı😳? dediğinizi duyar gibiyim ama hiç öyle şaşırmayın. Evet biraz insanı oyalıyor ama çıtır çıtır dışarıda yediklerinizden hiçbir farkı kalmıyor. Yalnızca dikkat edilmesi gereken ufak detaylar var. Bunlardan ilki hamuru iyice dinlendirip ince açmanız. Bir diğer püf noktası kıyma harcının çok sulanmaması. Yoksa hamurunuz yırtılabilir. Çalışırken yağlı kağıtta hazırlarsanız tepsiye koyarken zorlanmamış olursunuz.
500 gram un
1 çay kaşığı maya
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Şeker
İçi için
400 gram orta yağlı kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı salça
Yarım bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Evvela ılık suda maya eritilir.
Derin bir kaba un alınırak havuz biçiminde
açılır.
açılır.
Ortasına maya eklenir.
Tuz, toz şeker ve zeytinyağı eklenerek, ele
yapışmayan ama çok da cıvık olmayan
yapıda hamur yoğrulur.
yapışmayan ama çok da cıvık olmayan
yapıda hamur yoğrulur.
İç harcı için kıyma hariç tüm malzemeler
blenderdan geçirilerek fazla suyu atılır.
blenderdan geçirilerek fazla suyu atılır.
Tuz ve baharatlarla tatlandırılarak iç harç
hazırlanır.
hazırlanır.
Hamurdan küçük bezeler yapılır.
Bu bezeler bir yağlı kağıt üzerinde açılır.
İç malzeme çok yoğun olmayacak biçimde
yayılır.
yayılır.
Yağsız tavada lahmacunun altı pişirilir.
Isıtılmış fırında üstleri de pişirilir.
Kağıt havluya katlanarak sarılır.
Tüm lahmacunlara aynı işlem yapılır.
Sıcak olarak servis edilir.
🍭Afiyet bal olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder