Şefin👩🍳 Önerisi: Hafif olması münasebetiyle balığı fırınlanmış veyahut buğulama pişirme yöntemiyle pişiriyorum. Buğulama yaparken ben sebze kullanmadan yalın haliyle seviyorum. Bundandır ki tarifte herhangi bir ek destek kullanmadım. Dilersen soğan ve patates dilimleri de ekleyebilirsin. Ayrıca yine elimde olmadığından tane karabiber yeni toz tercih ettim.
1 kg kılçığı alınmış hamsi
Yarım limon dilimi
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Balıkları tencereye görseldeki gibi dizin.
Üzerine kaya tuzu ve karabiber ekleyin.
İkinci katı kapatın.
Üzerine limon dilimleri dizin.
Bu şekilde tüm balıklar bitene dek devam
edin.
En üste salça ve sıcak su ekleyerek
pişirmeye bırakın.
Afiyet bal şeker olsun


Yorumlar
Yorum Gönder