Ana içeriğe atla

🍲Kuşbaşı Etli Mantı / Cubed Meat Ravioli 🍲

Şefin 👩‍🍳Notu: Hamurlu lezzetleri seven herkes in gönlünde bi 'anne mantısı' gerçeği vardır. Şekli kapatılışı yapısı farklıdır ama içinde barındırdığı o nostaljik tat hep aynıdır. Daha önce kıymalısını, patateslisini , tavuklusunu eminim duymuşsundur. Fakat hiç kuşbaşılısını tatma olanağın oldu mu? Eğer yanıtın hayırsa hemen sıvansın kollar takılsın önlükler! Bu mantının en önemli detayı iç harcı geceden soğan ve tuzun etkisiyle pişirmek. Eğer istenirse kavurmak da bir alternatif. Yok mu bir tabak daha dedirten bazı yemekler vardır ya hani. Hah işte bu da o cinsten. Kapatırken bir kenarını açık bırakmamızın nedeni etin iyice pişmesini sağlamak. Haydi geçelim tarifimizin detaylarına;

500 gram un

3 su bardağı ılık Su

Tuz


İç Harcı

250 gram dana kuşbaşı 

2 baş rendelenmiş (suyu süzdürülmüş) 

soğan

Tuz

1 tatlı kaşığı karabiber


Haşlamak için

Su

Tuz


Üzeri için 

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak


Sosu için

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

Nane

Kırmızı biber



Etler çok çok minik şekilde doğranır.

Rendelenmiş soğan tuz ve karabiberle

karıştırılarak buzdolabında bir gece

dinlendirilir.



Genişce bir kapta un ortası havuz şeklinde

açılarak tuz ve su ilave edilir.

Sert bir hamur yoğrulur ve 30 dakika 

dinlendirilir.

Hamurdan irice bezeler elde edilir.

Unlanmış bir zeminde çok ince olmayacak 

biçimde açılır.

Bıçakla ufak kareler kesilir.


İç malzemeden koyularak bohça biçiminde

kapatılır.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta tek


ucunun açık olması gerektiğidir.

Tüm hamurlara aynı işlem uygulanır.

Bir tencereye tuz ve su koyularak

kaynadığında mantılar atılır.

Yüzeye çıkan mantılar pişmiş demektir.

Sarımsaklı yoğurt çırpılarak hazırlanır.

Sos tavasında sıvıyağ kızdırılarak salça ve 

baharatlar eklenir.

Mantılar servis tabağına alınarak yoğurt ve 

sos ilavesiyle servis edilir.

🍒Afiyet bal şeker olsun🍒



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...