Şefin 👩🍳Notu: Hamurlu lezzetleri seven herkes in gönlünde bi 'anne mantısı' gerçeği vardır. Şekli kapatılışı yapısı farklıdır ama içinde barındırdığı o nostaljik tat hep aynıdır. Daha önce kıymalısını, patateslisini , tavuklusunu eminim duymuşsundur. Fakat hiç kuşbaşılısını tatma olanağın oldu mu? Eğer yanıtın hayırsa hemen sıvansın kollar takılsın önlükler! Bu mantının en önemli detayı iç harcı geceden soğan ve tuzun etkisiyle pişirmek. Eğer istenirse kavurmak da bir alternatif. Yok mu bir tabak daha dedirten bazı yemekler vardır ya hani. Hah işte bu da o cinsten. Kapatırken bir kenarını açık bırakmamızın nedeni etin iyice pişmesini sağlamak. Haydi geçelim tarifimizin detaylarına;
500 gram un
3 su bardağı ılık Su
Tuz
İç Harcı
250 gram dana kuşbaşı
2 baş rendelenmiş (suyu süzdürülmüş)
soğan
Tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Haşlamak için
Su
Tuz
Üzeri için
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Sosu için
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Nane
Kırmızı biber
Etler çok çok minik şekilde doğranır.
Genişce bir kapta un ortası havuz şeklinde
açılarak tuz ve su ilave edilir.
açılarak tuz ve su ilave edilir.
Sert bir hamur yoğrulur ve 30 dakika
dinlendirilir.
Hamurdan irice bezeler elde edilir.
Unlanmış bir zeminde çok ince olmayacak
biçimde açılır.
Bıçakla ufak kareler kesilir.
İç malzemeden koyularak bohça biçiminde
kapatılır.
kapatılır.
Tüm hamurlara aynı işlem uygulanır.
Bir tencereye tuz ve su koyularak
kaynadığında mantılar atılır.
kaynadığında mantılar atılır.
Yüzeye çıkan mantılar pişmiş demektir.
Sarımsaklı yoğurt çırpılarak hazırlanır.
Sos tavasında sıvıyağ kızdırılarak salça ve
baharatlar eklenir.
Mantılar servis tabağına alınarak yoğurt ve
sos ilavesiyle servis edilir.
🍒Afiyet bal şeker olsun🍒
Yorumlar
Yorum Gönder