Şefin👩🍳Önerisi: Patatesin içine dahil olupta lezzetlendirmediği bi yemek olduğunu düşünmüyorum. Fakat çorba halini mutfaklarımızda nedense pek tercih etmeyiz. Patates çorbasını daha önce sade şekliyle de pişirmişliğim var, fakat bu versiyonu çok daha leziz oluyor. Keza içinde patatesle uyum içinde olduğuna inandığım bir baharat, mahlep bulunuyor. Sütle hazırladığım sosu dilerseniz yoğurt kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Servis esnasında kızdırılmış tereyağlı, toz biber ilave etmek de isteğinize kalmış bi diğer detay.😁
Dekoru için
Maydanoz yaprağı
2 adet patates
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz mahlep
Tuz
Meyanesi için
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 limon suyu
2 yemek kaşığı un
Dekoru için
Maydanoz yaprağı
Öncelikle kabukları soyularak küp şeklinde
doğranmış patatesler, sıvıyağda bir miktar
sotelenir.
sotelenir.
Ardından sarımsaklar ilave edilir.
Çorbanın suyu eklenerek, kaynamaya
bırakılır.
Kaynayan çorba blenderdan geçirilir.
Bu arada meyanesi için süt, yumurta sarısı,
limon suyu ve
un bir kasede çırpılır.
Kaynayan çorbanın altı kısılır.
Çorbanın suyundan sütlü karışıma bir kaç
kaşık eklenerek kesilmesi önlenir.
Akabinde yavaşça karıştırılarak çorbaya
ilave edilir.
Bir miktar daha pişirilir.
En son tuz ve mahlep eklenerek servise
hazırdır.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭


Yorumlar
Yorum Gönder