Şefin👤Önerisi:👌 Geleneksel lezzetleri, ev usülüne uyarlamak çok güç değil. Özellikle ızgara yapacak olanağınız yoksa tarifi fırında hazırlamak sizi hiç de zorlamayacaktır. Kalıplaşmış tarifleri kendime göre yorumlama şeklini ayrı bir seviyorum. Bundandır içinde değişik baharatlarla çeşnilendirme yoluna gidişim. Basit ama, ufak nüanslar barındıran tarifte kıyma harcınızı çok sert olmayacak şekilde hazırlamaya dikkat edin de ne şiş yansın, ne kebap🙈
250 gram orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
2 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş suyu süzülmüş
soğan
Tuz
Zencefil
Kimyon
Çöp stick
Kıyma, orta boy bir karıştırma kabına alınır.
İçine soğan, sarımsak ve yumurta eklenip
karıştırılır.
Kontrollü biçimde galeta unu eklenir.
Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp çok sert
olmayacak yapıya gelene dek yoğrulur.
Çöp sticklere, ellerimizi ıslatarak aldığımız
cevizden bir parça iri kıyma, şekil
verilerek takılır.
verilerek takılır.
Fırın 180 derece turbo ayarda ısıtılır.
Isıya dayanıklık cam bir kaseye su
koyularak fırının tabanına yerleştirilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına tüm
kebaplar dizilerek fırına verilir.
Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Haşlanmış sebzeler eşliğinde servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭


Yorumlar
Yorum Gönder