Masal Şefin👤Önerisi:👌 Kurabiyeleri az zahmetli ve zamandan tasarruflu olması münasebetiyle sevdiğim doğrudur. Özellikle sevdiğiniz dostlarınıza ikramlık olarak hazırlayıp şık ve dekoratif kutularda götürmeniz ev sahibini epey mutlu kılacaktır. Tarifimde cevizlerimi tabiri caizse 'dişe dokunur' cinsten hazırladım. Böylelikle kurabiyenin cılız, kırılgan yapısında cevizin sağlam ve sert duruşu müthiş bir uyum oluşturdu. Tarifteki en önemli püf noktası kurabiyeleri çok fazla pişirmemeniz gerektiğidir. Tabi bunda fırınınızın ne kadar hızlı pişirme sağladığı da önem arz ediyor.😉
Hamurdan cevizden iri bezeler hazırlanır.
Yumurta akına bulanarak, ceviz içine
batırılır.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede
pişirilir.
Tamamen soğuduğunda servis için
hazırdır.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
250 gram tereyağ veya margarin (oda ısısında)
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı kadar un
Üzeri için
Yumurta akı
Ceviz içi
Tereyağ ve pudra şeker bir kapta
karıştırılır.
karıştırılır.
Yumurta sarısı ve sıvıyağ ilave edip,
yoğrulmaya devam edilir.
Un, kabartma tozu ,vanilin eklenerek çok
sert olmayan yapıda hamur hazırlanır.
Takriben 10 dakika boyunca streçlenen
kurabiye hamuru buzdolabında
dinlendirilir.
sert olmayan yapıda hamur hazırlanır.
Takriben 10 dakika boyunca streçlenen
kurabiye hamuru buzdolabında
dinlendirilir.
Hamurdan cevizden iri bezeler hazırlanır.
Yumurta akına bulanarak, ceviz içine
batırılır.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede
pişirilir.
Tamamen soğuduğunda servis için
hazırdır.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder