Şef👤 Diyor ki,👌
Hem çok kolay, hem de sunum açısından oldukça kâllavi bir yemek.. Klasik pirinç pilavını, patlıcanla buluşturmanın da en şık yolu aynı zamanda... Patlıcan demişken, dilerseniz kızartmak yerine az yağla fırınlayabilir, pirinç yerine farklı pilavlarla da tarifi deneyimleyebilirsiniz. Şefin romantikliği ancak bu kadar olur dercesine, domatesten 🍅 kalp ❤ de benden takipçilerime gelsin😛😛
Hem çok kolay, hem de sunum açısından oldukça kâllavi bir yemek.. Klasik pirinç pilavını, patlıcanla buluşturmanın da en şık yolu aynı zamanda... Patlıcan demişken, dilerseniz kızartmak yerine az yağla fırınlayabilir, pirinç yerine farklı pilavlarla da tarifi deneyimleyebilirsiniz. Şefin romantikliği ancak bu kadar olur dercesine, domatesten 🍅 kalp ❤ de benden takipçilerime gelsin😛😛
1 adet patlıcan
Kızartmak için Sıvıyağ
Pilavı için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı şehriye
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı su
Tuz
Dekoru için
Domates dilimi
Maydonoz
Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu suda beklemesi için bir köşeye kaldırın.
Patlıcanı dilimlere ayırıp, tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin.
Üzerine bir miktar tuz serpip patlıcanları kızgın yağda iyice kızartın.
Öte yandan bir tencerede sıvıyağ ve tereyağını eritin.
Şehriyeleri katıp, güzelce kavurun.
Sıcak suyu ekleyip kaynatın.
Kaynayan suya pirinçleri ve tuzunu katarak suyunu çekene dek pişirin.
Orta boy bir cam tabağı streçleyin.
Patlıcan dilimlerini görseldeki gibi dizin.
Üzerine pilavı ekleyip servis tabağına ters çevirin.
Domates dilimi ve maydonozlarla dekore ederek servis yapın.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder