Şefin👤Önerisi:👌Tuzlu halini böreklerde tadımladığımız havuç ve ıspanağın nefis uyumu tatlılarda da harika olmuyor mu? Çay saatleriniz için müthiş bir tarif👏👏
1 litre süt
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı haşlanıp püre halinde ıspanak
Havuçlu kısım için
5 adet havuç
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Dekoru için
Hindistan cevizi
Badem şekeri
Süt, irmik ve toz şeker orta boy bir tencerede pişirilir.
Ocaktan alınca tereyağ eklenir.
Tatlının yarısı ayrı bir kaba alınıp, kakao ilave edilir.
Kakaolu kısım soğuk suyla ıslatılmış cam bir fırın kabına dökülür.
Kalan karışıma ıspanak püresi eklenip kakaolu harcın üzerine dökülür.
Öte yandan havuçlar üzerini geçecek kadar suyla haşlanır.
Suyu süzülüp püre haline getirilir.
Şekeri eklenip pişirilir.
Üzerine suyla inceltilen nişasta eklenip koyu kıvam alana değin pişirilir.
Tatlının üzerine dökülerek buzdolabında bir gece dinlendirilerek servis edilir.
Servis esnasında hindistan cevizi ve badem şekerleriyle süsleyebilirsiniz.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭

Yorumlar
Yorum Gönder