Ana içeriğe atla

🐚 Midye Poğaça / Mussel Pastry 🐚

Şef👤Diyor ki👌, Farklı şekillerde hazırlanmış tarifler epey ilgimi çekiyor. Bu tatlış midyeler de onlardan biri. Çay saatlerinde değişik sunum severlere öneri olacak nitelikte...😃😃

2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket instant maya
Tuz

İçi için
100 gram beyaz peynir
100 gram maydanoz

Üzeri için
Yumurta sarısı


Maya ılık sütte eritilir.
Una tuz eklenip, ortası havuz gibi açılır.
Sütlü karışım ilave edilir.
Yumurta ve sıvıyağ eklenerek ele yapışmayacak hamur yoğrulur.
40 dakika üzeri bir bezle örtülerek mayalandırılır.
İçi için, ince kıyım maydanoz ve rendelenmiş beyaz peynir karıştırılır.
(Tuzsuz peynir kullanıyorsanız biraz tuz ekleyebilirsiniz).
Hamurdan ceviz iriliğinde beze yapılır.
Tırtıklı dilimleme aparatının üzerine bastırarak yassıltılır.
Ortasına iç harçtan eklenerek verev formda kapatılır.
Yağlı kagıt serilmiş fırın tepsisine tüm poğaçalar dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece önceden ısınmış fırında pişirilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_____________________

The chef is 👤saying👌, The recipes prepared in different shapes are interesting. These cute little lizards are there. At tea times, it is recommended.😃😃

450 gram flour
1 egg
100 ml of oil
100 ml milk
1 pack instant yeast
Salt

For inside
100 gram white cheese
100 gram parsley

For the above
Egg yolk

You melt instant yeast in warm milk.
You add salt into the flour, make the middle like a pool.
Add the milk mixture to the flour.
Add egg and oil, and you mix the dough.
Cover it with a cloth for 40 minutes, and let it ferment.
For the inner material, mix parsley and feta cheese.
(If you use cheese without salt, add some salt).
You make a dough.
You shape the knurled slicing apparatus by pressing on it.
You add the inner mortar to the middle and close it in verse form.
 Knock all the bullshit on the oven tray.
You put on the egg whites, cook in a 180 degree oven.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...