Ana içeriğe atla

🍎ELMALI DÜŞ / APPLE DREAM🍎

Şefin👤Önerisi👌: Şekil bakımından bilindik kurabiyelerin aksine afilli bir gösterişe sahip. Ben minnak🐛kurtçuklar da ekledim. Tarifteki en önemli püf noktası hamurunun pudra şekeri ile hazırlanması. Bir diğer dikkat çekici ayrıntı ise iç harcı pişirirken şekeri karamelize etmek. Bu sayede ortaya kıyır kıyır bir coşku çıkıyor. 🍀


150 gram tereyağ
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı süt
2.5 su bardağı kadar un

İçi için
2 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş badem
2 çorba kaşığı tarçın

Üzeri için
Pudra şekeri


İçi için bir tavada şeker hafif karamelize edilir.
Üzerine rendelenmiş elmalar eklenerek rengi değişene kadar pişirilir.
Çekilmiş bademler ve tarçın ilave edilir.
Hamuru için soğuk tereyağ ve yumurta çırpılır.
Pudra şekeri ve süt eklenir.
Kabartma tozu vanilin ve yavaşça un ilavesiyle hamur yoğrulur.
Buzdolabında, streçlenip 15 dakika bekletilir.
Hamurdan küçük bezeler yapılır.
Elimizde hafif açarak bir bardak ağzıyla yuvarlak çıkarılır.
İkinci bezeye de aynı işlem uygulanır.
İç harç ilk yuvarlağın üzerine koyulur.
İkinci yuvarlak üzerine kapatılarak kenarları çatalla bastırılır.
Artan hamur parçalarıyla yaprak ve sap yapılarak elmanın üzerine yapıştırılır.
Ortaya bıçakla iki çizik atılır.
(Ben bir kısmını, kenarını bardakla çıkartarak küçük kurtçuklar yaptım).
Yağlı kağıt serili tepside ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Servis esnasında pudra şekeri serpilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
______________________________

The Chief👤Proposal👌: A different kind of display. I've also added tiny 🐛worms. The most important trumpet in the landscape is the preparation of the dough with powdered sugar. Another detail is the caramelizing of the candy while it cooks. On this count, you are having a brittle enthusiasm.🍀

150 grams of butter
1 egg
200 grams of powdered sugar
1 packet of vanillin
1 packet of baking powder
45 ml milk
450 gram flour

For inside
2 apples
45 grams of sugar
200 grams of ground almonds
30 grams cinnamon

For the above
Powdered sugar

For the inner material, sugar is caramelized.
It is cooked by adding grated apples on it.
Ground almonds and cinnamon are added.
For the dough, cold butter and eggs are whipped.
Powdered sugar and milk are added.
Add baking soda, vanillin and flour to knead the dough.
In the fridge, wait for 15 minutes.
Small dough is made from dough.
By opening it with our hand, it is extracted round with a glass of mouth.
The same process is applied to the second bezel.
Place the mortar on the 1st round.
2. the round is closed, and the edges are forked.
With increasing pieces of dough, leaves and stalks are glued on the hand.
Two scratches with a knife.
(I made some small worms by pulling the edge with a glass).
It is cooked at 180 degrees in the heated oven by setting it down.
Sprinkle powdery powder during service.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...