Şefin👤Önerisi👌: Şekil bakımından bilindik kurabiyelerin aksine afilli bir gösterişe sahip. Ben minnak🐛kurtçuklar da ekledim. Tarifteki en önemli püf noktası hamurunun pudra şekeri ile hazırlanması. Bir diğer dikkat çekici ayrıntı ise iç harcı pişirirken şekeri karamelize etmek. Bu sayede ortaya kıyır kıyır bir coşku çıkıyor. 🍀
150 gram tereyağ
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı süt
2.5 su bardağı kadar un
İçi için
2 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş badem
2 çorba kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
İçi için bir tavada şeker hafif karamelize edilir.
Üzerine rendelenmiş elmalar eklenerek rengi değişene kadar pişirilir.
Çekilmiş bademler ve tarçın ilave edilir.
Hamuru için soğuk tereyağ ve yumurta çırpılır.
Pudra şekeri ve süt eklenir.
Kabartma tozu vanilin ve yavaşça un ilavesiyle hamur yoğrulur.
Buzdolabında, streçlenip 15 dakika bekletilir.
Hamurdan küçük bezeler yapılır.
Elimizde hafif açarak bir bardak ağzıyla yuvarlak çıkarılır.
İkinci bezeye de aynı işlem uygulanır.
İç harç ilk yuvarlağın üzerine koyulur.
İkinci yuvarlak üzerine kapatılarak kenarları çatalla bastırılır.
Artan hamur parçalarıyla yaprak ve sap yapılarak elmanın üzerine yapıştırılır.
Ortaya bıçakla iki çizik atılır.
(Ben bir kısmını, kenarını bardakla çıkartarak küçük kurtçuklar yaptım).
Yağlı kağıt serili tepside ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Servis esnasında pudra şekeri serpilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
______________________________
150 grams of butter
1 egg
200 grams of powdered sugar
1 packet of vanillin
1 packet of baking powder
45 ml milk
450 gram flour
For inside
2 apples
45 grams of sugar
200 grams of ground almonds
30 grams cinnamon
For the above
Powdered sugar
For the inner material, sugar is caramelized.
It is cooked by adding grated apples on it.
Ground almonds and cinnamon are added.
For the dough, cold butter and eggs are whipped.
Powdered sugar and milk are added.
Add baking soda, vanillin and flour to knead the dough.
In the fridge, wait for 15 minutes.
Small dough is made from dough.
By opening it with our hand, it is extracted round with a glass of mouth.
The same process is applied to the second bezel.
Place the mortar on the 1st round.
2. the round is closed, and the edges are forked.
With increasing pieces of dough, leaves and stalks are glued on the hand.
Two scratches with a knife.
(I made some small worms by pulling the edge with a glass).
It is cooked at 180 degrees in the heated oven by setting it down.
Sprinkle powdery powder during service.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭


Yorumlar
Yorum Gönder