Ana içeriğe atla

🍪 BİSKÜVİLİ PASTA / BISCUIT CAKE 🍪

Şefin 👤Önerisi;👌 bisküvili pastaları oldum olası sevmişimdir. Hem pratikliği, hem de görsel sunumuyla bir hayli ilgi çekici olma özelliği barındırıyor. Çilekli muhallebi ile de mutlaka deneyin derim.😆


1 paket kakaolu bisküvi
1 paket sade bisküvi
2 paket kakaolu puding
3 su bardağı süt
Yarım kutu krema

Süslemek için
Çekilmiş ceviz içi
Hindistan cevizi


Sosu için, puding ve süt ocakta pişirilir.
Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılarak, krema eklenir.
Oda ısısına geldiğinde tabanı çıkarılmış bir kelepçeli kalıba (orta boy) ilk sıra sade bisküviler dikey biçimde yerleştirilir.
Kakaolu bisküvilerin tek yüzü sosa bulanır.
Soslu kısımlar sade bisküviye bakacak biçimde dizilir.
Tüm bisküviler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.


Pasta dikkatlice kalıptan çıkarılır.
Kalan sos ile kenarları ve üzeri de kaplanır.
Hindistan cevizi ve ceviz içi ile süslenerek servis yapılır.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_______________________

Chief 👤Proposal;👌 I like biscuit cakes. It is both practical and visually appealing. Try it with strawberry pudding.😆

1 packet chocolate biscuit
1 package plain biscuit
2 packets of poultry pudding
600 ml milk
Half-box cream

To decorate
Inside walnut
coconut

For the sauce, pudding and milk are cooked.
After it is cooked, the cooker is closed and cream is added.
A base (medium size), first row, plain biscuits with a base removed is placed vertically.
One side of the cocoa biscuits is sour.
The sauce portions are arranged in a way that sticks to simple biscuit.
The same procedure is repeated for all biscuits.
Relaxed for half an hour in the refrigerator.
The cake is removed from the heart.
With the remaining sauce, the sides and over are covered.
It is decorated with coconut and walnut inside and served.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...