Şef 👤der ki👌: Klasik bir Amerikan tatlısı olan Pound kek ismini Amerika'nın ağırlık ölçü birimi olan poundtan alır. Kek, Un yumurta seker ve tereyağ olan 4 temel malzemeden hazırlanır. Ve her bir malzeme 1 poundtan oluşur. Yani 4 malzemenin de mutlaka aynı ölçüye sahip olması gerekir. Bilinenin aksine ise kekin yapılışı toz şeker ve tereyağın çırpılması ile başlar. Bu tarifi ben muffin kaplara yaptım, orjinalinde ise baton kalıp ile uygulanıyor.😉😉
3 adet yumurta
200 gram tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Sosu için
1 limonun suyu
1/2 çay bardağı toz şeker
Tereyağ ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpın.
Yumurtaları yavaşça ekleyin.
Un kabartma tozu ve vanilini eleyerek ilave edin.
Muffin kaplarına birer kepçe kadar koyun.
(Çok doldurursanız pişme esnasında kabarıp, taşacaktır).
Tezgaha hafif vurarak hava kabarcığını önleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Öte yandan limon sosu için, limon suyunu ve şekeri bir sos tenceresinde biraz kaynatın.
Pişen poundlarınız ılındığında yine ılık şerbeti üstlerine gezdirin.
Arzuya göre limon kabuğu rendeleyerek servis edin.
Afiyet bal olsun
Löp löp et olmasın tabi☺
___________________
Chief 👤says:👌 Pound cake is a classic American dessert, is named after the America's weight measurement units. Cake; flour, eggs, sugar and butter, which is prepared from 4 basic ingredients. And each material is 1 pound. 4 so the material must also necessarily have the same size. Cake construction starts with the granulated sugar and whipped butter. I made this recipe in muffin cups, while the original mold is carried out with the baton.😉😉
200 grams of eggs
200g butter
200 grams sugar
200 g flour
Half a packet of baking powder
1 package vanillin
For the sauce
1 lemon juice
50 grams sugar
Butter and sugar twigs.
Break the eggs.
Flour, baking powder and vanilla eliminating, added.
Add a scoop of the muffin cups.
(Spall during cooking if very expires, stone).
hitting the counter, prevent air bubbles.
Baking in a preheated 180 degrees.
For the lemon sauce, cook the lemon juice and sugar.
For the baked cake, pour the warm syrup.
If you want to grate the lemon zest, served meat.
Bon Appetit
We should not lose weight☺
Chief 👤says:👌 Pound cake is a classic American dessert, is named after the America's weight measurement units. Cake; flour, eggs, sugar and butter, which is prepared from 4 basic ingredients. And each material is 1 pound. 4 so the material must also necessarily have the same size. Cake construction starts with the granulated sugar and whipped butter. I made this recipe in muffin cups, while the original mold is carried out with the baton.😉😉
200 grams of eggs
200g butter
200 grams sugar
200 g flour
Half a packet of baking powder
1 package vanillin
For the sauce
1 lemon juice
50 grams sugar
Butter and sugar twigs.
Break the eggs.
Flour, baking powder and vanilla eliminating, added.
Add a scoop of the muffin cups.
(Spall during cooking if very expires, stone).
hitting the counter, prevent air bubbles.
Baking in a preheated 180 degrees.
For the lemon sauce, cook the lemon juice and sugar.
For the baked cake, pour the warm syrup.
If you want to grate the lemon zest, served meat.
Bon Appetit
We should not lose weight☺
Yorumlar
Yorum Gönder