Ana içeriğe atla

🍋Limonlu Pound Kek / Lemon Pound Cake🍋

Şef 👤der ki👌: Klasik bir Amerikan tatlısı olan Pound kek ismini Amerika'nın ağırlık ölçü birimi olan poundtan alır. Kek, Un yumurta seker ve tereyağ olan 4 temel malzemeden hazırlanır. Ve her bir malzeme 1 poundtan oluşur. Yani 4 malzemenin de mutlaka aynı ölçüye sahip olması gerekir. Bilinenin aksine ise kekin yapılışı toz şeker ve tereyağın çırpılması ile başlar. Bu tarifi ben muffin kaplara yaptım, orjinalinde ise baton kalıp ile uygulanıyor.😉😉


3 adet yumurta
200 gram tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Sosu için
1 limonun suyu
1/2 çay bardağı toz şeker

Tereyağ ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpın.
Yumurtaları yavaşça ekleyin.
Un kabartma tozu ve vanilini eleyerek ilave edin.
Muffin kaplarına birer kepçe kadar koyun.
(Çok doldurursanız pişme esnasında kabarıp, taşacaktır).
Tezgaha hafif vurarak hava kabarcığını önleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Öte yandan limon sosu için, limon suyunu ve şekeri bir sos tenceresinde biraz kaynatın.
Pişen poundlarınız ılındığında yine ılık şerbeti üstlerine gezdirin.
Arzuya göre limon kabuğu rendeleyerek servis edin.
Afiyet bal olsun
Löp löp et olmasın tabi☺
___________________

Chief 👤says:👌 Pound cake is a classic American dessert, is named after the America's weight measurement units. Cake; flour, eggs, sugar and butter, which is prepared from 4 basic ingredients. And each material is 1 pound. 4 so the material must also necessarily have the same size. Cake construction starts with the granulated sugar and whipped butter. I made this recipe in muffin cups, while the original mold is carried out with the baton.😉😉

200 grams of eggs
200g butter
200 grams sugar
200 g flour
Half a packet of baking powder
1 package vanillin

For the sauce
1 lemon juice
50 grams sugar

Butter and sugar twigs.
Break the eggs.
Flour, baking powder and vanilla eliminating, added.
Add a scoop of the muffin cups.
(Spall during cooking if very expires, stone).
hitting the counter, prevent air bubbles.
Baking in a preheated 180 degrees.
For the lemon sauce, cook the lemon juice and sugar.
For the baked cake, pour the warm syrup.
If you want to grate the lemon zest, served meat.
Bon Appetit
We should not lose weight☺

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...