Ana içeriğe atla

🌟Görevinden Başka Hizmetleri Kendine Vazife Edinmiş Mutfak Gereçleri🌟

Biz kadınlar öyle anlar oluyor ki, mutfakta sınır, kural tanımıyoruz. En bilindik yöntemleri deviriyor, hatta ezber bozuyoruz.

Bunlara en güzel örnek ise bugünki blog yazımın oluşmasına vesile olan mutfak aletleri. Aslına bakarsanız mutfaktaki görevlerinden daha çok türlü maharetlere bürünmelerine tanık olacaksınız diyebilirim. Keyifle okuyun diye sizlere görevinden başka hizmetleri kendine vazife edinmiş, mutfak gereçlerini yazdım.

MUCİT OLMASAKTA İCADIMIZ ÇOK
Pet Şişe Kapağı: Bir Edison, Graham Bell, Newton, değiliz belki ama hasbel kader, bizimde elimizin hamuruyla karıştığımız üzerimize elzem işler var.☺☺ Bunlardan belki de en eski vede en bilineni ise pet şişe kapağı.


Mantar kurabiyesinden, düğme kurabiyeye kadar pek çok defa şişe sıkıştırmaktan ziyade hamurla haşır neşir etmişliğimiz vardır şişe kapaklarını. Özellikle 90'lar kuşağı bir evlada mensupsanız onun yerli malı beslenmelerinde çok defa bu yolu denemişliğiniz de vardır diye düşünüyorum.☺☺



Rende: Evinize ihtiyaç görsün diye aldığınız rendenin rendelemek dışındaki maharetini hiç düşündünüz mü? Belki evvelinde düşünmediniz ama şu an bu satırları okurken biraz zihninizi yorduğunuzda hatırlayanlarınız olmuştur.


Rendeyi günümüzün kalbura bastısına uyarlamakta kullanmışlığımız bulunuyor. İcat edenin dahi aklına bu durum gelmemiştir diye düşünüyorum. Ama kalbura bastıdaki görevinin de son derece başarılı olduğu yatsınamaz, ha ne dersiniz?☺



Saklama Kabı Kapağı: Piyasadaki o meşhur sağlıklı plastik kabın kapağından enfes bir midye kurabiye yapıldığını söylesem size.


Bu plastik kapakların çizgili kısmından muazzam bir midye şekli elde edilebiliyor. Size de geriye bu görüntünün keyfini sürmek kalıyor.



DURUN DURUN! DAHA BİTMEDİ
Pet Şişe Ağzı: "Ağzı olan konuşuyor" söylemi tam da bu gerecimiz için söylenmiş olsa gerek. Çünki bu defa pet şişenin ağız kısmından kesilen bölümünden, çok pratik biçimde mumbar doldurabiliyorsunuz.


Geniş kısmından kestiğiniz  pet şişeyi ters çevirip mumbarı bu kısma geçirdiğinizde malzemelerin doluşu da oldukça kolaylaşıyor.



Sarımsak/ Limon Sıkacağı: Kuş yuvası şeklindeki şirin mi şirin kurabiyeleri gördünüz mü? Ya da yiyene müthiş lezzet patlaması yaşatan atom kurabiyelerini?


 Bu minik tatlışlarımız sarımsak ve limon sıkacağının üretiminden. Son derece muntazam görsele sahip bu enfes tatlıları hazırlaması sarımsak ve limon sıkmasından daha kolay bilesiniz.



Sizin de bu tarz dâhiyane hayat kurtaran fikirleriniz varsa bize yorum bırakabilir, arkadaşlarınızı etiketleyerek bu yazıyı paylaşabilirsiniz. Unutmayın mutfakta şef sizseniz, cesur fikirler de kaçınılmaz elbette.
Sevgiyle...

Görseller:Fotolia
                 Pixabay

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...