Ana içeriğe atla

🍫 Çikolata Soslu Baton Kek / Chocolate Sauce for Baton Cake 🍫

Şefin👤Önerisi👌: Bu kekte meyve tercihi tamamı ile size ait. Ben böğürtleni çikolata ile çok yakıştırıyorum. Dilerseniz sade hazırlayarak kuru üzümlü ve limonlu yapabilir, veya bitter yerine beyaz çikolata ile de hazırlayabilirsiniz.😉😉

2 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı ceviz içi
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 paket kakao

Üzeri için
1 paket bitter çikolata
1 kase böğürtlen taneleri



Derin bir kapta yumurta ve toz şeker çırpılır.
Üzerine süt eklenir.
Un-kabartma tozu-vanilin ve kakao elenerek ilave edilir.
Yağlanmış baton bir kalıba karışımın yarısı dökülür.
Üzerine ceviz içinin 3/2 si ve damla çikolata eklenir.
Kalan karışım dökülerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
Pişen kek soğuduğunda kalıptan çıkarılır.
Ocakta içi su dolu bir kabın üzerine başka bir cam kap konulur.
Çikolatalar bu kapta benmari usülü eritilir.
Kekin üzerine kalan ceviz içi serpilir.
Çikolata sosu gezdirilerek, böğürtlen taneleri ile süslenir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
____________________

Chef's👤Suggestions: 👌This cake of fruit you prefer. I like a lot of chocolate and berries. If you wish to prepare simple, raisins and lemon can, or can be prepared with white chocolate instead of dark chocolate.😉😉

2 eggs
250 grams of sugar
200 liters of milk
100 grams of chocolate drops
100 grams of walnuts
400 grams flour
1 packet of baking powder
1 package vanillin
1 packet of cocoa

For the above
1 package of dark chocolate
1 cup berries,

A bowl of beaten eggs and sugar.
milk is added on.
Flour, baking powder, vanillin and cocoa sieved, is added.
Oiled baton in a mold, half of the mixture is poured.
3/2 to have walnuts and chocolate chips are added.
pour remaining mixture is baked in a preheated 175 degrees.
The cooled fired cakes are removed from the mold.
Chocolate, melted in a double boiler propping container.
Cake on added within the remaining walnuts.
Pouring chocolate sauce, decorated with berries.
🍭Bon Appetit🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...