Ana içeriğe atla

🔽Şöbiyet[Baklava Yufkası İle]🔽

👀Şefin Tavsiyesi: 👌Bayram öncesi videosunu paylaştığım şöbiyetin tarifini yoğunluğum dolayısı ile, geç de olsa veriyorum.🙈 Muhallebi ve cevizin uyumu damaklarda namütenahi bir lezzetle buluşturuyor bizi. Baklavalık yufka ile hazırlaması da hem pratik hem de çok kolay😉😉
Tarifin videosu için tık


1 paket baklavalık yufka
150 gram tereyağ
1 su bardağı ceviz içi (iri parçalı)

Muhallebisi için
4 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı irmik

Şerbeti için
5.5 su bardağı su
5.5 su bardağı toz şeker 
Yarım limon dilimi


Öncelikle şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. 
İçine yarım limon dilimi ekleyin.
Muhallebi için tüm malzemeleri karıştırıp koyu kıvamlı yapıya gelmesini sağlayın.
Baklavalık yufkayı tezgaha serin.
Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
Tekrar işlemi yineleyin.
Yufkaların ilk 15 adetini bu şekilde tamamlayın.
Üstten 5 yandan 4 dilim olacak şekilde kare kare dilimleyin.
Karelerin kenar uçlarına 1 tatlı kaşığı muhallebiden paylaştırın.
Muhallebilerin üzerine ceviz içlerinden ekleyin.
Üçgen biçimde kapatın.
Fırın tepsisine dizin.
Kalan 15 adet baklavalık yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın. 
(Toplamda bir tepsi şöbiyet oluyor).
Kalan tereyağını üzerilerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızana dek pişirin.
Ilık tatlıya soğuk şerbeti dökün.
Ceviz içleri ile süsleyerek servis edin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭

___________________________________

1 packet of baklava pastry
150 grams butter
200 walnut (coarse)
For pudding
800ml milk
200 grams of sugar
200g semolina
For the syrup
1.5 liters of water
1.5 liters of sugar
Half a slice of lemon

For the syrup, boil the water and sugar.
Add a slice of lemon in half.
Mix all the ingredients for the custard.
Baklava pastry knock on the counter.
take over melted butter.
Repeat the process again.
Complete the first 15 units of phyllo dough in this way.
Top 5, so that square slices while four frames.
Add 1 teaspoon of the side edges of the squares of the pudding.
Add the walnut on top of the custard.
Close phyllo dough in triangle shape.
knee on a baking tray.
The remaining 15 pieces baklava pastry to repeat the same process.
(A tray happening şöbiyet in total).
Pour the remaining butter.
Bake in a preheated 180 degrees until the girl.
Warm dessert, pour the cold syrup.
Garnish with walnuts inside.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...