👀Şefin Tavsiyesi: 👌Bayram öncesi videosunu paylaştığım şöbiyetin tarifini yoğunluğum dolayısı ile, geç de olsa veriyorum.🙈 Muhallebi ve cevizin uyumu damaklarda namütenahi bir lezzetle buluşturuyor bizi. Baklavalık yufka ile hazırlaması da hem pratik hem de çok kolay😉😉
Tarifin videosu için tık
___________________________________
Tarifin videosu için tık
1 paket baklavalık yufka
150 gram tereyağ
1 su bardağı ceviz içi (iri parçalı)
Muhallebisi için
4 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı irmik
Şerbeti için
5.5 su bardağı su
5.5 su bardağı toz şeker
Yarım limon dilimi
Öncelikle şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın.
İçine yarım limon dilimi ekleyin.
Muhallebi için tüm malzemeleri karıştırıp koyu kıvamlı yapıya gelmesini sağlayın.
Baklavalık yufkayı tezgaha serin.
Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
Tekrar işlemi yineleyin.
Yufkaların ilk 15 adetini bu şekilde tamamlayın.
Üstten 5 yandan 4 dilim olacak şekilde kare kare dilimleyin.
Karelerin kenar uçlarına 1 tatlı kaşığı muhallebiden paylaştırın.
Muhallebilerin üzerine ceviz içlerinden ekleyin.
Üçgen biçimde kapatın.
Fırın tepsisine dizin.
Kalan 15 adet baklavalık yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın.
(Toplamda bir tepsi şöbiyet oluyor).
Kalan tereyağını üzerilerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızana dek pişirin.
Ilık tatlıya soğuk şerbeti dökün.
Ceviz içleri ile süsleyerek servis edin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
___________________________________
1 packet of baklava pastry
150 grams butter
200 walnut (coarse)
For pudding
800ml milk
200 grams of sugar
200g semolina
For the syrup
1.5 liters of water
1.5 liters of sugar
Half a slice of lemon
For the syrup, boil the water and sugar.
Add a slice of lemon in half.
Mix all the ingredients for the custard.
Baklava pastry knock on the counter.
take over melted butter.
Repeat the process again.
Complete the first 15 units of phyllo dough in this way.
Top 5, so that square slices while four frames.
Add 1 teaspoon of the side edges of the squares of the pudding.
Add the walnut on top of the custard.
Close phyllo dough in triangle shape.
knee on a baking tray.
The remaining 15 pieces baklava pastry to repeat the same process.
(A tray happening şöbiyet in total).
Pour the remaining butter.
Bake in a preheated 180 degrees until the girl.
Warm dessert, pour the cold syrup.
Garnish with walnuts inside.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder