Ana içeriğe atla

🍦Ters Kulah Pastasi/ Reverse Cornet Cake🍦

👀Sefin Onerisi:👏 bu pastamda yumusacik bir pandispanya dusledim. Ve un oranini azaltarak sunger dokulu pandispanya elde ettim. Ustelik bu pastayi 3 kat, bogurtlenli olarak hazirladim. Uzerindeki kornet kulah, pastamin sikliginda ayricalikli bir gorunum kazanmasini sagladi.😉😉

✔4 adet yumurta
✔1 su bardagi toz seker
✔1 su bardagi sut
✔1.5 su bardagi un
✔1 paket kabartma tozu
✔1 paket vanilin

 Kremasi
✔1 su bardagi sut
✔1 cay bardagi toz seker
✔1 yemek kasigi un
✔Krem santi
✔Bogurtlen taneleri (Kagit havluyla suyu alinmis)

Uzeri icin
✔1 paket Krem santi
✔Yarim su bardagi sut
✔1 paket bitter cikolata
✔Kek kirintilari
✔Mavi gida boyasi
✔Kornet kulah
✔Cikolata suslemesi


✅Yumurta ve seker kopurtulur.
✅Sut eklenip cirpmaya surdurulur.
✅Un, kabartma tozu ve vanilin eklenerek bir spatula ile karistirilir.
✅20 cm. lik bir kelepceli kalip yaglanarak unlanir.
✅Kek harci dokulerek birkac defa hava kabarcigi kalmamasi icin hafifce vurulur.
✅160 derece onceden isinmis firinda pisirilir.
✅Bir kapta krem santi ve sut kopurtulerek mavi gida boyasi eklenir.
✅Dolapta dinlendirilir.
✅Tencerede sut, un, toz seker pisirilir.
✅Soguyan kremaya krem santinin yarisi eklenir.
✅Pandispanya 3 kat olarak dilimlenir.
✅Ilk kata krema surulerek, bogurtlen taneleri konur.
✅Ikinci kata da ayni islem yapilir.
✅En uste kremsanti surulur.
✅Kek kirintilari ile 1 kasik kremsanti karistirilip yuvarlak elde edilir
✅Yuvarlak kek, pastaya oturtulur.
✅Uzerine benmari eritilmis cikolata dokulur.
✅Kornet kulah ve cikolata sekerlemeleri ile suslenerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭.
____________________________

👀Chef's suggestion: 👏I've dreamed of this a soft sponge cake. And I cook for reducing floor. Moreover, this cake is on the 3rd floor, I made blueberry. On the cornet, my cake did make it beautiful.😉😉

✔4 eggs
✔200 ml sugar
✔200 ml milk
✔250 ml flour
✔1 packet of baking powder
✔1 package vanillin

cream for
✔200 ml milk
✔100 ml sugar
✔1 tbsp flour
✔Whipped cream
✔Blackberry grains

For the above
✔1 package of cream
✔100 ml milk
✔80 grams of dark chocolate
✔The cake crumbs
✔Blue food coloring
✔cornet cone
✔Chocolate deco
✅Mix the eggs and sugar.
✅Milk add mix.
✅Flour, baking powder and add the vanillin is confused.
✅20 cm. Pour the mixture into a mold.
kitty in 160 degree oven.
✅A bowl of whipped cream, add the milk and blue food dye.
✅waiting in the closet.
✅Shot in a pot, flour and sugar in the kitty.
✅Add half of the whipped cream into whipped cream.
✅3 slices of sponge cake layer.
✅The first floor to take the cream, add the blackberry one.
✅Follow the same procedure on the second floor.
✅Top with whipped cream rides.
✅Crumb cake with whipped cream is a kind of mixture, make round.
✅Round cake, add onto the cake.
✅Pour the melted add the chocolate.
✅Meat served with cone cornet and chocolate confectionary.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...