2 su bardagi arpa sehriye
1.5 su bardagi tel sehriye
3.5 su bardagi haslanip didiklenmis tavuk eti
1 cay bardagi siviyag
Havuc ve salatalik tursusu
Maydonoz yapragi
Limon suyu
Zeytinyagi
Tuz
Oncelikle tavaya siviyagini koyun.
Uzerine sehriyeleri koyup kavurun.
Hasladiginiz tavuklarin suyunu ilave edip pilav yapar gibi pisirin ve demlenmeye birakin.
Genisce bir kaba tavuklari, sehriyeleri, maydonoz ve tursulari koyun.
Tuzu, zeytinyagini, baharatlari ve limon suyunu ilave edip karistirin.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin onerisi: Farkli bir salata tarifi arayanlara birebir onerimdir. Ustelik sehriyeler tavuk suyuyla pistigi icin oldukca benzersiz bir tatla bulusuyorsunuz. Garnitur olarak misir taneleri de ilave edilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder