🍊1 litre sut
🍊150 gr tereyagi
🍊1+yarim su bardagindan biraz fazla tozseker
🍊1 su bardagi un
🍊1 paket vanilin
Sosu Icin
🍊2 adet portakal
🍊1 tepeleme corba kasigi bugday nisastasi
🔷Tereyagi veya margarin eritilerek un ile kavrulur.
🔷Sut ve tozseker ile pisirilir.
🔷Ocaktan indirince vanilin eklenir.
🔷Islatilmis bir cam tepsiye dokulur.
🔷Dolapta dinlendirilir.
🔷Portakalin kabugu rendelenir.
🔷Suyu sikilarak nisasta ile pisirilir.
🔷Icerisine rende portakalin yarisi eklenir.
🔷Tatlinin uzerine surulerek portakal dilimi ve rendesi ile servis edilir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin yorumu:Bu defa sutlu tatlimiza farkli bir yorum getirerek cikolata ve tatli meyveler yerine bilinenin aksine portakal sosu kullandim. Tatlinin uzerindeki o eksimtirak tadi seviyorum acikcasi. Ama siz dilerseniz portakal sosuna bir kasik seker ekleyerek de tatlandirabilirsiniz
🍊150 gr tereyagi
🍊1+yarim su bardagindan biraz fazla tozseker
🍊1 su bardagi un
🍊1 paket vanilin
Sosu Icin
🍊2 adet portakal
🍊1 tepeleme corba kasigi bugday nisastasi
🔷Tereyagi veya margarin eritilerek un ile kavrulur.
🔷Sut ve tozseker ile pisirilir.
🔷Ocaktan indirince vanilin eklenir.
🔷Islatilmis bir cam tepsiye dokulur.
🔷Dolapta dinlendirilir.
🔷Portakalin kabugu rendelenir.
🔷Suyu sikilarak nisasta ile pisirilir.
🔷Icerisine rende portakalin yarisi eklenir.
🔷Tatlinin uzerine surulerek portakal dilimi ve rendesi ile servis edilir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin yorumu:Bu defa sutlu tatlimiza farkli bir yorum getirerek cikolata ve tatli meyveler yerine bilinenin aksine portakal sosu kullandim. Tatlinin uzerindeki o eksimtirak tadi seviyorum acikcasi. Ama siz dilerseniz portakal sosuna bir kasik seker ekleyerek de tatlandirabilirsiniz

Yorumlar
Yorum Gönder