Ana içeriğe atla

🍖İçli Köfte / Stuffed Meatballs🍖

Şefin👩‍🍳 Önerisi:👩‍🍳İçli köfteyi haşlama mı kızartma mı diye sorarsan kesinlikle kızartma derim. Bu çıtır halini nedense daha bir damağıma uygun bulurum. Şekil verme derdi, çatlaması, dağılması, orjinali, yalancısı derken insan bu meşakati göze alamıyor, tahmin ederim. Fakat salatalık kullanarak denersen çok da sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Ben genelde fazlaca yapıyorum, sonra hoop derin dondurucuya. Hazırlarken elini bol bol ıslatmayı da sakın ola unutma.😘



Dışı için

1.5 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı irmik

1 su bardağı soğuk su

1 adet haşlanmış patates

3 çorba kaşığı un

Tuz

Birazcık su

1 çorba kaşığı Biber salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

İçi için

250_300 gram kıyma

2 büyük baş soğan

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı iri kıyım ceviz 

10 dal maydanoz

Tuz

Kimyon



İşe iç malzeme hazırlanarak başlanır.

İçi için, ince kıyılmış soğanlar, sıvıyağda sotelenir.

Salça kavrulur, kıyma ilave edilir.

Ceviz içi  ve maydanoz eklenir.

Biraz daha kavrulup suyu çekilince baharatlar ve tuz ilavesiyle tatlandırılır.

O soğurken dış malzeme hazırlanır.

Bir kasede bulgur ve irmiğe soğuk su eklenir.

Haşlanmış patates rendelenir.

Karışıma ilave edilerek tuzu ve salçası katılır.

Unu ve suyu kontrollü bir şekilde dahil edilir.

Güzelce yoğrulan bulgurlu karışımı sıktığınızda dağılmıyorsa olmuş demektir.

Salatalık suyla ıslatılır.

Hamurdan cevizden biraz iri parça koparılarak döndürmek suretiyle şekil verilir.

İçine kıyma ilave edilerek kapatılır.

Kalan malzemeye de aynı işlem tatbik edilir.

Bol yağda kızartarak ya da suda haşlayarak servis edilir.

🍉Afiyet olsun🍉

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...