Şefin👩🍳 Önerisi:👩🍳İçli köfteyi haşlama mı kızartma mı diye sorarsan kesinlikle kızartma derim. Bu çıtır halini nedense daha bir damağıma uygun bulurum. Şekil verme derdi, çatlaması, dağılması, orjinali, yalancısı derken insan bu meşakati göze alamıyor, tahmin ederim. Fakat salatalık kullanarak denersen çok da sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Ben genelde fazlaca yapıyorum, sonra hoop derin dondurucuya. Hazırlarken elini bol bol ıslatmayı da sakın ola unutma.😘
Dışı için
1.5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı soğuk su
1 adet haşlanmış patates
3 çorba kaşığı un
Tuz
Birazcık su
1 çorba kaşığı Biber salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
İçi için
250_300 gram kıyma
2 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı iri kıyım ceviz
10 dal maydanoz
Tuz
Kimyon
İşe iç malzeme hazırlanarak başlanır.
İçi için, ince kıyılmış soğanlar, sıvıyağda sotelenir.
Salça kavrulur, kıyma ilave edilir.
Ceviz içi ve maydanoz eklenir.
Biraz daha kavrulup suyu çekilince baharatlar ve tuz ilavesiyle tatlandırılır.
O soğurken dış malzeme hazırlanır.
Bir kasede bulgur ve irmiğe soğuk su eklenir.
Haşlanmış patates rendelenir.
Karışıma ilave edilerek tuzu ve salçası katılır.
Unu ve suyu kontrollü bir şekilde dahil edilir.
Güzelce yoğrulan bulgurlu karışımı sıktığınızda dağılmıyorsa olmuş demektir.
Salatalık suyla ıslatılır.
Hamurdan cevizden biraz iri parça koparılarak döndürmek suretiyle şekil verilir.
İçine kıyma ilave edilerek kapatılır.
Kalan malzemeye de aynı işlem tatbik edilir.
Bol yağda kızartarak ya da suda haşlayarak servis edilir.
🍉Afiyet olsun🍉
Yorumlar
Yorum Gönder