Ana içeriğe atla

🍋Limonlu Kalbura Bastı 🍋

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Gelir bahar ayları, gevşer gönül yayları isimli çalışmamı sizlere gururla takdim ederim. Diyeti de niyeti de bozarak tabaklarca yiyesin gelir benden söylemesi. Şaka bir yana tarifi birkaç farklı değişiklikle uyguladım. Örneğin ben ceviz içlerini iri şekilde hamura ilave ettim. Videoda da gördüğün gibi 3 farklı aparat kullanarak nasıl şekil vereceğini göstermeye çalıştım. Hangisini seçeceğin sana kalmış. Hamurun da da tam buğday unu kullandım. Tabi tercih yine senin. Ayrıca limon müthiş bir aroma verdi.


Şerbeti İçin

3 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Yarım limon dilimi

Hamuru İçin

100 gram tereyağ

1 tatlı kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

3 su bardağı tam buğday unu

3 yemek kaşığı irmik

Yarım paket kabartma tozu

1 çorba kaşığı sirke

1 limon kabuğu rendesi

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Dekoru için

Hindistan cevizi


İşe şerbeti hazırlamakla başlıyoruz.

Derin bir tencerede şeker, su ve limon 

dilimini kaynayana dek pişiriyoruz.

Ardından soğumaya bırakıyoruz.

Bir karıştırma kabında tereyağ, yoğurt ve 

sıvıyağı karıştırıyoruz.

Süt, irmik ve rende limon kabuğunu da 

ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.

Un, kabartma tozu, sirke  ve ceviz içlerini 

de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur 

elde  ediyoruz.

Hamuru yarım saat dolapta 

dinlendiriyoruz.

Ceviz iriliğinde bir parça alarak, rende 

veya başka bir aparatla videodaki gibi şekil 

veriyoruz.

Yağlanmış bir fırın kabına tüm tatlıları 

dizerek önceden ısınmış 175 derece fırında 

kızarana kadar pişiriyoruz.

Sıcak iken şerbetle buluşturarak hindistan 

ceviziyle süsleyip servis ediyoruz. 

🍭Afiyet bal şeker olsun🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...