Şefin👩🍳 Önerisi: Gelir bahar ayları, gevşer gönül yayları isimli çalışmamı sizlere gururla takdim ederim. Diyeti de niyeti de bozarak tabaklarca yiyesin gelir benden söylemesi. Şaka bir yana tarifi birkaç farklı değişiklikle uyguladım. Örneğin ben ceviz içlerini iri şekilde hamura ilave ettim. Videoda da gördüğün gibi 3 farklı aparat kullanarak nasıl şekil vereceğini göstermeye çalıştım. Hangisini seçeceğin sana kalmış. Hamurun da da tam buğday unu kullandım. Tabi tercih yine senin. Ayrıca limon müthiş bir aroma verdi.
Şerbeti İçin
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım limon dilimi
Hamuru İçin
100 gram tereyağ
1 tatlı kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 su bardağı tam buğday unu
3 yemek kaşığı irmik
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Dekoru için
Hindistan cevizi
İşe şerbeti hazırlamakla başlıyoruz.
Derin bir tencerede şeker, su ve limon
dilimini kaynayana dek pişiriyoruz.
Ardından soğumaya bırakıyoruz.
Bir karıştırma kabında tereyağ, yoğurt ve
sıvıyağı karıştırıyoruz.
Süt, irmik ve rende limon kabuğunu da
ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
Un, kabartma tozu, sirke ve ceviz içlerini
de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur
elde ediyoruz.
Hamuru yarım saat dolapta
dinlendiriyoruz.
Ceviz iriliğinde bir parça alarak, rende
veya başka bir aparatla videodaki gibi şekil
veriyoruz.
Yağlanmış bir fırın kabına tüm tatlıları
dizerek önceden ısınmış 175 derece fırında
kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcak iken şerbetle buluşturarak hindistan
ceviziyle süsleyip servis ediyoruz.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder