Şefin 👩🍳Tavsiyesi: Yine tam bir diyet savar tarifle huzurlarınızdayım lezzetcanlar😱 Çökertme kebabının Bodrum'a ait olduğunu biliyor muydunuz? Orjinal tarifte et kullanılarak yapılıyor.Ben her mutfağa hitap etmesi açısından kıyma kullandım. Harcı bol domatesli pişirip suyunu çektiriyorum. Böylelikle daha da enfes oluyor. Patateste çıtırlığı yakalamak için buzlu suda bekletme aşamasını ihmal etmeyin derim. Beraberinde mutlaka kurulamayı da hatırlatmaya lüzum var mı? Haydi tarife 👇
3 orta boy patates
1 kase dolusu buzlu su
Ayçiçek yağı
Tuz
Kıymalı Harcı için
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 baş soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı paprika
Sosu için
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Patatesler soyularak kibrit çöpü
kalınlığında dilimlenir.
Buzlu suyla dolu bir kaseye yıkanan
patatesler ilave edilerek, buzdolabında
yarım saat bekletilir.
Bu esnada kıymalı katman hazırlanır.
Bir tavaya ayçiçek yağı eklenerek brunoaz
(toplu iğne başı) doğranmış soğanlar ilave edilir.
(toplu iğne başı) doğranmış soğanlar ilave edilir.
Akabinde kıyma eklenerek kavrulur.
Kabuğu soyulup doğranmış domatesler,
sarımsak ve tuz ilave edilir.
Pişen harcın altı kapatılarak yenibahar,
paprika ve kekik eklenir.
Dövülmüş sarımsaklar yoğurtla
buluşturulur.
Buzdolabındaki patateslerin suyu
dökülerek kağıt havluyla kurulanır.
Sıvıyağ ile kızdırılmış tavaya patatesler
eklenir.
Kızaran patatesler servis tabağına alınarak
tuz eklenir.
Hemen ardından yoğurt ilave edilir.
Üzerine kıymalı harç gezdirilerek servise
hazırdır.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder