Şef 👤Diyor ki👌; Balık menüleriyle oluşturulmuş sofralar için bence güzel bir lezzet barındıyor. Bu tarifi hazırlarken yalnızca balıkların ayıklanma süreci el oyaladı. Ufak bir değişikliğe giderek iç malzemesinde keçi peyniri kullandım. Siz dilerseniz başka peynirlerle de uygulayabilir ya da içini tamamen boş bırakarak da hazırlayabilirsiniz. Fakat bu durumda balığınızı biraz tuzlamanız gerekebilir. Yalnız balığınızı seçerken taze olması hususunu göz önünde bulundurmayı da unutmayın.😃
Bir kapta peynir ve ince kıyılmış maydanoz
karıştırılır.
Hamsi filetolar gorseldeki gibi sıralanır.
1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyulur.
Rulo formunda sarılarak sıkıca bastırılır.
Sırasıyla önce una, yumurtaya ve mısır
ununa bulanır.
Sıvıyağ ile kızdırılmış tavada hamsi kuşları
kızartılır.
Limon dilimleri ile servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
1 kg ayıklanmış hamsi
200 gram keçi peyniri
Yarım demet ince kıyım maydonoz
Bulamak için
Un
Yumurta sarısı
Mısır unu
Kızartmak için
Sıvıyağ
Bir kapta peynir ve ince kıyılmış maydanoz
karıştırılır.
Hamsi filetolar gorseldeki gibi sıralanır.
1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyulur.
Rulo formunda sarılarak sıkıca bastırılır.
Sırasıyla önce una, yumurtaya ve mısır
ununa bulanır.
Sıvıyağ ile kızdırılmış tavada hamsi kuşları
kızartılır.
Limon dilimleri ile servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder