Şefin👤Önerisi👌: Revaniyi sıklıkla mutfağımda uygularım. Fakat bu biçimde hiç hazırlamamıştım. İçerisine karamel giripte güzelleştirmediği bir lezzet henüz tanımadım açıkcası o da ayrı. Karamel şerbetin katılaşması sizi hiç korkutmasın. Videoda da gördüğünüz gibi şeker piştiğinde tamamen eriyor. Görünüm olarak klasik revaniden nispeten daha sarı olduğu da aşiķâr. Şık davet sofralarının ağır misafirleri için güzel bir kapanış olabilir.😉😉
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2.5 çay bardağı un
Karamelli şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon dilimi
Dekoru İçin
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı portakal suyu
İşe şerbeti hazırlamakla başlayın.
Çelik tencereye toz şekeri ekleyip kısık
ateşte ara ara karıştırın.
Tamamen kahverengi olduğunda suyu
ilave edin.
ilave edin.
Ve limon dilimi ekleyin.
Videodaki gibi çok katı bir kıvam alacaktır.
Toz şeker tamamen pişip eridiğinde altını
kapatın.
kapatın.
Öte yandan revaninin keki için yumurta ve
şeker çırpılır.
İrmik ve yoğurt karışıma eklenir.
Kabartma tozu vanilin ve un elenerek azar
azar ilave edilir.
Cam fırın kabı yağlanır.
Karışım ilave edilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede
pişirilir.
İlk sıcaklığı çıktığında şerbeti ilave edilir.
Krem şanti ve portakal suyu çırpılarak
şanti torbasına doldurulur.
Revaninin üzeri süslenerek servis edilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Harikaaa
YanıtlaSil