Ana içeriğe atla

🍯Karamel Şerbetli Revani / Semolina Cake with Caramel Syrup🍯

Şefin👤Önerisi👌: Revaniyi sıklıkla mutfağımda uygularım. Fakat bu biçimde hiç hazırlamamıştım. İçerisine karamel giripte güzelleştirmediği bir lezzet henüz tanımadım açıkcası o da ayrı. Karamel şerbetin katılaşması sizi hiç korkutmasın. Videoda da gördüğünüz gibi şeker piştiğinde tamamen eriyor. Görünüm olarak klasik revaniden nispeten daha sarı olduğu da aşiķâr. Şık davet sofralarının ağır misafirleri için güzel bir kapanış olabilir.😉😉


3 adet yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı irmik

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2.5 çay bardağı un


Karamelli şerbeti için

2 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

Yarım limon dilimi


Dekoru İçin

1 paket toz krem şanti

1 su bardağı portakal suyu



İşe şerbeti hazırlamakla başlayın.

Çelik tencereye toz şekeri ekleyip kısık 

ateşte ara ara karıştırın.

Tamamen kahverengi olduğunda suyu

ilave edin.

Ve limon dilimi ekleyin.

Videodaki gibi çok katı bir kıvam alacaktır.

Toz şeker tamamen pişip eridiğinde altını

kapatın.

Şerbet baş parmağınıza aldığınızda

damlamayıp sabit kalıyorsa hazır demektir.




Öte yandan revaninin keki için yumurta ve 

şeker çırpılır.

İrmik ve yoğurt karışıma eklenir.

Kabartma tozu vanilin ve un elenerek azar 

azar ilave edilir.

Cam fırın kabı yağlanır.

Karışım ilave edilir.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 

pişirilir.

İlk sıcaklığı çıktığında şerbeti ilave edilir.

Krem şanti ve portakal suyu çırpılarak 

şanti torbasına doldurulur.

Revaninin üzeri süslenerek servis edilir.

🍭Afiyet bal şeker olsun🍭







Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...