Şefin👤Önerisi:👌 Sizce de görünümü hakikâtli bir 'aferin'i haketmiyor mu lezzetcanlar? Kapya biberin ağızda bıraktığı o sevimli tadı çok seviyorum. Bu tarif de enlerim arasında çoktan yerini aldı. Dilerseniz içindeki malzemelerde yapacağınız çılgın değişikliği hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Ara sıcak niteliğindeki bu nefis lezzeti, sebzeleri fırınlayarak daha sağlıklı hale getirmek de mümkün.😀😀
4 adet kapya biber
1 adet patates
2 adet havuç
3 adet sivri biber
Tuz
Kızartmak için
Sıvıyağ
Üzeri için
Bir tutam kıyılmış maydanoz
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çimdik tuz
1 kase yoğurt
Kapya biberler üzerine bıçakla delikler
açılarak kızdırılmış yağda kızartılır.
Diğer tarafta tüm sebzeler minik küpler
halinde doğranır.
Sırasıyla kızartılarak, üzerlerine tuz
eklenir.
Kapya biberler bıçakla boydan boya kesilir.
Sebzeler karıştırılarak biberlerin içlerine
doldurulur.
Öte yandan çırpılmış yoğurda, ezilmiş
sarımsak, tuz ve ince kıyılmış maydonoz
eklenerek karıştırılır.
Biberlerin üzerine gezdirilerek servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder