Ana içeriğe atla

🔪KÖFTELİ YELPAZE PATATES / MEATBALL FAN POTATO🔪

Şef👤Der Ki:👌Eğilip bükülen tarifleri çok seviyorum. Özellikle patates de bunlardan yalnızca biri.. Aynı mantıkla soğan patlıcan domates kullanarak da yemeğinize farklı bir soluk kazandırabilirsiniz.😆😆


4 adet patates
200 gram kıyma
1 çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Kimyon
Kekik

Sosu İçin
Yarım su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Nane
Zeytinyağı



Patatesler kabukları soyularak, dip kısmına inmeden dilimlenir.
Üzerine sıcak su eklenerek, patateslere esneklik kazandırılır.
Kıymalı harç için, tüm malzemeler yoğurulur.
Patateslerin aralarına kıyma yassılaştırılarak dizilir.
Tüm patateslere aynı işlem yapılarak, cam bir fırın kabına sıralanır.
Ayrı bir yerde sıcak su salça tuz ve zeytinyağı arzuya göre nane eklenerek sos hazırlanır.
Patateslerin üzerine ilave edilir.
Alüminyum folyo ile yağlı kağıt kapatılarak 200 derecede 55 dakika pişirilir.
Son 5 dakikada üzeri açık olarak patateslerin kızarması sağlanır.
Biber ve domates dilimleri ile servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
___________________

Chef👤Says: 👌You can prepare your food in a different way using onions, eggplant and tomatoes.😆😆

4 potatoes
200 grams of ground beef
100 grams galeta flour
50 grams of oil
Salt
Cummin
Thyme

For Sauce
100 ml hot water
15 grams of tomato paste
Salt
Mint
Olive oil

The potatoes are peeled and sliced ​​without going down.
Adding hot water to the potatoes gives flexibility.
For the preliminary charge, all materials are mixed.
The potatoes are minced.
All potatoes are processed in the same way and placed in the oven vessel.
In a bowl, sauce is prepared by adding hot water, tomato paste, salt, olive oil and mint.
It is added on top of the potatoes.
Cover the oily paper with aluminum foil and cook for 55 minutes at 200 degrees.
In the last 5 minutes, the potatoes are fried.
It is served with pepper and tomato slices.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...