Şef👤Diyor ki, 👀şambaba veya baba tatlısı da denilen bu şerbetli tatlı Batı Anadoluya özgü bir lezzetmiş. Ben bu tarifi biraz revaniye muadil buluyorum. Üstelik hazırlaması da son derece kolay, mutlaka uygulayın.😉😉
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı irmik
2 paket karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Limon dilimi
Üzeri için
Ceviz içi
Fındık
Öncelikle şerbeti için tüm malzemeler ocakta pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kapta süt ve şeker çırpılır.
İrmik karbonat ve tarçın eklenerek yağlanmış fırın kabına dökülür.
Yaklaşık 2 saat bir köşede dinlenmeye bırakılır.
Sonrasında üzerine çizikler atılarak fındık ve ceviz taneleriyle süslenir.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
İlk 15 dakikadan sonra dilimlerin belirginleşmesi için tekrar üzerlerinden geçilir.
Oda sıcaklığına gelecek ılıklıkta olduğunda şerbeti verilir.
Dolapta 1 gece dinlendirilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder