Ana içeriğe atla

🍝PESTO SOSLU KÖFTELİ SPAGHETTI/PESTO SAUCE MEATBALLS SPAGHETTI🍝

Şef👤Der ki;👌 Anne köftesi ve makarnanın benzersiz beraberliğine kim hayır diyebilir. Ben de bugün, bu iki masalsı tadı bir tabakta buluşturdum. Pesto sosunun fesleğenli fıstık kokusu, insanı düşler ülkesine götürüyor.😉😉


Yarım paket spaghetti makarna
4 su bardağı su
Tuz
1 çorba kaşığı Sıvıyağ

Sosu için
2 çorba kaşığı pesto sos
1 çay bardağı makarna suyu

Köftesi için
Yarım kg kıyma
Tuz
5 çorba kaşığı un
Kızartmak için
Sıvıyağ

Evvela bir tencerede su ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ kaynatılır.
Kaynayan suya tuz ve makarnalar ilave edilir.


Öte yandan köfte için kıyma ve tuz yoğrulur. (Kıymanız az yağlı ise biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz).
Minik minik top köfteler yapılır.


Geniş bir tabağa un serpip köfteler sallanmak suretiyle unlanır.
Az yağlı bir tavada köfteler kızartılır.


Pişen spaghettinin suyu süzülerek  1 çay bardağı kadarı ayrılır.
Pesto için, makarna suyu ve pesto sos karıştılır.


Pişen makarnalar bu sos ile buluşturulur.


Servis kabına makarnalar koyulur.
Üzerine köfteler eklenerek servis edilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭


________________________

Chief 👤Says; 👌With your mother's meatballs, pasta ... I draw today, this fairytale flavor, I've met in a dish. The pesto sauce, basil peanut smell, leading to a dream country people.😉

Half a packet of spaghetti pasta
800 ml water
Salt
15 ml of liquid oil
For the sauce
30 ml pesto sauce
100 ml of water pasta
For Meat
Half a kg of meat
Salt
75 g flour
For frying
Liquid oil

Boil water and vegetable oil in a pot.
Pastas in boiling water and salt are added.
For meatballs, mixed meat and salt. The low-fat minced meat, you can add a little olive oil.
Balls, tiny meatballs are done.
Sprinkle flour on a plate of meatballs flour dim.
In a skillet, frying meatballs.
filtered water from the cooked spaghetti, received 100 ml.
For pesto, pasta water is incorporated and pesto sauce.
Mixed with pasta and sauce.
Service vessel, pasta are added.
It served on adding meatballs.
🍭Bon Appetit🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...