Ana içeriğe atla

🍒VİŞNE RÜYASI/CHERRY DREAM🍒

Şef 👤Der ki👌: Sizlere inanılmaz lezzetli bir pasta tarifi veriyorum. Buz gibi vişnenin krema ve çikolata eşliğinde oluşturduğu tad akıllara zarar cinsten. Yanına bir bardak limonata ise bu sıcaklarda harika gidiyor😊😊
1 adet sade pastaban

Islatmak için
Vişne suyu veya süt

Krema için
1 paket vanilyalı crème olé
2.5 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket (100gr) beyaz çikolata
1 kutu krema

Sosu için
2 su bardağı vişne (suyu alınmış)
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
1 paket vanilin


Öncelikle pasta tabanını kelepçeli veya tart kalıbına yerleştirin.
Üzerini vişne suyu veya süt ile ıslatın.
Kreması için kremayı ocakta ısıtın.
İçine çikolatayı ekleyip çırpın.
Bir kapta crème olé, krem şanti ve sütü mikserle çırpın.
Dolapta 10 dakika dinlendirin.
Akabinde hindistan cevizi ve çikolatalı karışımla buluşturun.
Kalın bir tabaka halinde pastanıza sürün.
Sosu için ocakta tüm malzemeleri pişirin.
Soğuyunca kremanın üzerine dökerek buzlukta bir gece bekletin.
Servis esnasında pastanızı kalıptan çıkarın.
Arzuya göre gıda boyası ile renklendirilmiş hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
___________________________
Chief 👤says:👌 I give you the amazingly delicious cake recipe. As the cherry ice cream and chocolate accompanied by great taste created! The next cools a glass of lemonade in the heat.😉😉

1 plain cake base

Cherry juice or milk

for cream
1 packet of vanilla crèmolé
450 grams of milk
1 package whipped cream
100 g coconut
100g white chocolate
1 box cream

For the sauce
400 grams of cherries (drained)
30 grams starch
400 grams of water
1 package vanillin

Place the springform cake base of the tart mold or mold.
Wet top with cherry juice or milk.
For the cream, heat the cream.
Beat in the chocolate add.
In a bowl, crème olé to Beat whipping cream and milk mixer.
Rest in the refrigerator for 10 minutes.
Mix with coconut and chocolate mixture.
Apply the mixture to the pie.
For the sauce, cook all the ingredients.
Pour over the cream, leave overnight in the fridge.
Remove the cake from the mold during the service.
Serve, garnished with coconut if desired dyed food.
🍭Bon Appetit🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...