Ana içeriğe atla

🔪Peynirli Kafes Börek/ Cheese Pastry Cage🔪

👀Şefin Tavsiyesi: 👌İster iftar sofranızı, isterseniz de sahur sofranızı renklendirecek yepyeni bir tarif. Görsel bir şölen havası estiren bu lezzeti kıymalı, patlıcanlı, mantarlı ya da patatesli hazırlayın. Tercih tamamı ile size kalmış.😉

4 adet yufka
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı süt
İçi için
1 yumurta akı
350 gram lor peyniri
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Muskat rendesi
Üzeri için
Milföy hamuru
1 yumurta sarısı


Lor peyniri; yumurta akı ve sütle karıştırılarak surulebilir yumuşaklığa getirilir.
Zeytinyağı, tuz ve muskat rendesiyle tatlandırılır.
Yufkanın ilki yağlanmış fırın tepsisine serilir.
İçine sütle çırpılmış maden suyu gezdirilir.
Ardından ikinci kat yufka serilir.
Bu kez üzerine peynirli karışımdan eklenir.
Tüm yufkalar bitine kadar aynı işlem tekrar edilir.
Milföy yaprakları uzun şeritler halinde kesilir.
En üst kat yufkanın üzerine kafes şekli verilerek sıralanır.
Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
_____________________

👀Chef's Recommendation:👌 Here's a brand new recipe to spice up the table. This recipe with minced meat, eggplant, mushrooms or potatoes can prepare. Your choice.😉😉

4 pieces of dough
1 bottle of mineral water
100ml milk
For the filling,
1 egg white
350 grams of cheese
3 tablespoons milk
2 tablespoons olive oil
Salt
Grated nutmeg
For the above,
Puff pastry
1 egg yolk

Mix cheese, egg whites and milk.
Add olive oil, salt and nutmeg grater.
First lay the dough in a greased baking tray.
Pour the water into the mine whipped milk.
Then the second dough ser.
This time, add the cheese mixture over.
Repeat the same process until all dough bits.
Puff pastry leaves cut into long strips.
Give the dough lattice shape on the top floor.
take egg yolk on top of puff pastry.
Bake in a preheated 180 degree oven.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...