Ana içeriğe atla

💧Lazanyadan Su Böreği/ Lasagna Water Pie💧

👌Şefin Yorumu:👀 Evde kolay ve çabuk bir su böreği hazırlamak isterseniz ihtiyacınız olan şey sadece lazanya makarna. Öylesine pratik bir tarif ki iştahlı misafirler için benzersiz bir lezzet!

   

1 paket lazanya
1 adet yumurta
100 gram tereyağ
1 çay bardağı süt

İçi İçin
500 gr. Beyaz peynir
Yarım demet maydonoz yaprağı
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin
1 su bardağı Kaşar peyniri rendesi
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Pul biber


Öncelikle su ve tuz azıcık sıvıyağ ile kaynatılır.
Kaynayan suda lazanyalar (çok pişmemek kaydıyla) haşlanır.
Haşlanan lazanyalar blanch* edilir. 
Maydonoz yapraklari ve dereotu incecik doğranır.
Beyaz peynir ve zeytinyağı ile karıştırılır.
Yağlanmış dikdörtgen tepsiye lazanyalar dizilir.
Üzerine eritimiş tereyağı- süt ve yumurtalı karışım gezdirilir.
Ardından beyaz peynirli karışım serpilir.
Tüm lazanyalar bitene dek aynı işlem yapılır.
En son kata süt ve zeytinyağı ile hazırlanan karışım gezdirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Fırından çıkarmadan 5 dakika kadar önce rende kaşar ve pul biber gezdirilir.
Sıcak vaziyette servise sunulur.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
*blanch etme: sıcak sudan soğuk suya alma işlemi.
_________________________

👌Chief's Comments: 👀If you want to prepare at home should take only a simple water pastry pasta lasagna. It is a practical recipe for a unique flavor that appetite guests!

1 package of lasagna
1 egg
100g butter
100ml milk

For inside,
500 gr. feta cheese
Half a bunch of parsley leaves
Half a bunch of dill
1 tablespoon olive oil

Over,
200 ml. Cheddar cheese, grated
4 tablespoons milk
2 tablespoons olive oil
red pepper flakes


Boil water with salt and vegetable oil.
Lasagna in boiling water (so to cook) infusions.
Boiled lasagna are mixed with cold water.
Finely chopped parsley leaves and dill.
Feta cheese and mix with olive oil.
Greased rectangular tray of lasagna knees.
On melt from small butter, add the milk and egg mixture.
Then added the white cheese mixture.
All do the same until the end of lasagna.
Add the milk mixture and olive oil prepared with the most recent times.
Bake in a preheated 180 degree oven.
5 minutes before removing from the oven, added grated cheese and red pepper flakes.
Serve hot meat.
🍭Bon Appetit🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...