Ana içeriğe atla

🌊Bogurtlen Serinligi/Coolness of blackberry🌊

👌Sef der ki; 👀Bu kadar yumusak bir kek yemediginizi garanti ederim. Deyim yerindeyse dokusu sungeri gibi. Boylesi bir tat bogurtlenle birlesince de damaklarda buz gibi bir serinlik olusturuyor. Yazin sicagindan bir nebze rahatlamak icin bu pratik pastayi mutlaka deneyin.
Tarifin videosu icin tik tik


🍎180 gr margarin veya tereyagi
🍎1.5 su bardagi toz seker
🍎4 adet yumurta
🍎1 paket kabartma tozu
🍎1 paket vanilin
🍎1 su bardagi un
🍎4 yemek kasigi sut
🍎Yarim cay bardagi nisasta

Kremasi
🍎200 gr krema
🍎Yarim paket jelatin
🍎1.5 su bardagi bogurtlen puresi
🍎1 cay bardagi cekilmis kahvaltilik gevrek

Suslemek icin
🍎Cekilmis kahvaltilik gevrek
🍎Bogurtlen taneleri
🍎Pembe pasta sekerlemesi


🍏Tereyagi ve toz sekeri guzelce cirpin.
🍏Sutu ilave edin.
🍏Un kabartma tozu vanilin ve nisasta ekleyerek tahta kasikla karistirmayi surdurun.
🍏Kelepceli kek kalibina karisimi dokun.
🍏Onceden isitilmis 160 derecede pisirin.
🍏Piserken ici su dolu cam bir kabi firina koymayi ihmal etmeyin.
🍏Kremasi icin bogurtlen puresini, kremayi kahvaltilik gevregi karistirin.
🍏Uzerindeki tarife gore hazirladiginiz jelatini sogumadan karisima ekleyin.
🍏Pisen keki sogutun.
🍏Kremayi kenarlarina ve uzerine surun.
🍏Cekilmis kahvaltilik misir gevregini kenarlarina doseyin.
🍏Uzerine pasta susleri ve bogurtlen taneleri yerlestirin.
🍏Buzdolabinda dinlendirerek servis edin.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun.🍭🍭
___________________________________________

👌Says Chief;👀 very soft cake eaten. It is almost like a sponge. This is becoming like a cool blackberry ice fastening. In summer, try this cake is a must.
Click here for the description of the video.
https://www.instagram.com/p/BEleNWCBBZF/
🍎180 g margarine or butter
🍎1.5 cups granulated sugar
🍎4 eggs
🍎1 packet of baking powder
🍎1 package vanillin
🍎1 cup flour
🍎4 tablespoons milk
🍎Half a cup of tea starch

for cream
🍎200 g cream
🍎Half a packet of gelatin
🍎1.5 cups blackberry puree
🍎1 ½ cups crushed cornflakes

to decorate
 🍎cornflakes
🍎Berries,
🍎Candy pink cake

🍏Mix the butter and sugar.
🍏Watch extra milk.
🍏Flour, baking powder, add vanilla and starch.
🍏Pour the mortar cake mold.
🍏160 degrees in baking.
 🍏A container full glass of water put into the oven.
🍏For cream, blackberry puree, the kind of mixture of cream and cereal.
 🍏Add the gelatin to cool you prepare.
🍏Cool the cake I baked.
🍏Cream aside and take over
take the edge of the corn flakes.
🍏Place onto blackberry cake decorations and grains.
🍏Rest in the fridge.
🍭🍭Bon Appetit.🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...