3.5 su bardagi un
🍴1 corba kasigi siviyag
🍴1 su bardagi ilik su
🍴1 paket maya
🍴1 adet yumurta
🍴1 su bardagi ayiklanip dogranmis zeytin
🍴1 corba kasigi tahin
🍴1 corba kasigi corek otu
🍴4 adet karanfil
🍴2 cay kasigi Tuz
🍴1 cay kasigi Tozseker
Oncelikle tum hamur yogurma islemlerindeki gibi un ve ilik suyla eritilmis maya bir kapta karistirilir.🍕 Uzerine yumurta, siviyag, tuz, seker, tahin, corekotu, karanfil ve zeytin taneleri eklenir. 🍖Kulak memesi yumusakligindaki hamur 1 saat dinlendirilir. 🍄Baton bir kaliba yagli kagit serilip, unlanir. 🍉Hamur kaliba yerlestirilip 15 dk daha mayalanmasi beklenir. 🍯Onceden isitilmis 175 derece firinda yaninda su dolu bir kapla birlikte pisirilir.🍮 Pisen ekmek soguduktan sonra dilimlenip, servis yapilir.🍞
🍭🍭🍭Afiyet bal seker olsun
Sefin onerisi:👍👍 eger evinizde kendi ekmeginizi pisirmek istiyorsaniz iste size firsat... Bu leziz tarifi dilerseniz aycekirdekli , cevizli, kurutulmus domatesli yapabilir, dilerseniz hic ic malzeme koymadan da yapabilirsiniz. Piserken firina su dolu kase koymamizin sebebi ise ekmegin kuruyup yumusakligini yitirmemesi icin
Yorumlar
Yorum Gönder