🍴5 adet yufka🍴
🍴3 adet yumurta🍴
🍴1 su bardagi sut🍴
🍴1 su bardagi su🍴
🍴50 gr tereyagi🍴
Ici icin
🍴4 yemek kasigi siviyag🍴
🍴350 gr kiyma🍴
🍴1 adet sogan🍴
🍴Tuz🍴
🍴Karabiber🍴
Uzeri icin
🍴Yumurta sarisi🍴
🍴Pul biber🍴
🍴Susam🍴
Bir tavada siviyag kizdirilarak sogan ve kiyma kavrulur🍝 Tuz ve karabiber eklenip sogumaya birakilir🍞Ayri bir tencerede tereyag eritilir, sut ve su eklenip hafif isitilir🍢 Ilininca tek tek yumurtalar cirpilarak eklenir🍊 Yagli kagit serili firin tepsisine ilk yufka serilir🍉 Ortasina sostan dokulur🍕 Sonra ikinci yufka buzdurulerek serilir🍜Ardindan yine sos dokulur🍡 Bu defa 3. Yufka serilip kiymali harc yayilir🍋Uzerine 4. Yufka serilip sostan dokulur🍐 En uste 5. Yufka serilir🍦Pulbiberli cirpilmis Yumurta sarisi surulup, susam gezdirilir🍮 Borek kare sekilde kesilerek dilimlenir🍮 Sosu tamamen cektiginde 180 derecede ilk 30 dk. Firin hic acilmadan pisirilir🍖Uzeri kizardiginda firin kapatilip kapagi acilarak ilk sicakliginin cikmasi beklenir🍙Oda sicakligina geldiginde servise hazirdir🍘
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
Sefin yorumu: 👌👌Oyle guzel ki yumusacik. Adi gibi pufidik ustelik. Piserken ne demek istedigimi anlayacaksiniz, sosunun etkisiyle ortasi kabarip bir guzel sisiyor. Ic malzemedeki degiskenligi hatirlatmama gerek var mi? Evinizde o an bulunan malzemelerle de dilediginiz gibi hazirlayabilirsiniz. Ben aceleden gorselde gordugunuz gibi dilimlemeyi unuttum, bu sebeple pisince biraz zorlandim acikcasi. Bu yuzden firinlamadan once dilimlemek muhim bir detay.
🍴3 adet yumurta🍴
🍴1 su bardagi sut🍴
🍴1 su bardagi su🍴
🍴50 gr tereyagi🍴
Ici icin
🍴4 yemek kasigi siviyag🍴
🍴350 gr kiyma🍴
🍴1 adet sogan🍴
🍴Tuz🍴
🍴Karabiber🍴
Uzeri icin
🍴Yumurta sarisi🍴
🍴Pul biber🍴
🍴Susam🍴
Bir tavada siviyag kizdirilarak sogan ve kiyma kavrulur🍝 Tuz ve karabiber eklenip sogumaya birakilir🍞Ayri bir tencerede tereyag eritilir, sut ve su eklenip hafif isitilir🍢 Ilininca tek tek yumurtalar cirpilarak eklenir🍊 Yagli kagit serili firin tepsisine ilk yufka serilir🍉 Ortasina sostan dokulur🍕 Sonra ikinci yufka buzdurulerek serilir🍜Ardindan yine sos dokulur🍡 Bu defa 3. Yufka serilip kiymali harc yayilir🍋Uzerine 4. Yufka serilip sostan dokulur🍐 En uste 5. Yufka serilir🍦Pulbiberli cirpilmis Yumurta sarisi surulup, susam gezdirilir🍮 Borek kare sekilde kesilerek dilimlenir🍮 Sosu tamamen cektiginde 180 derecede ilk 30 dk. Firin hic acilmadan pisirilir🍖Uzeri kizardiginda firin kapatilip kapagi acilarak ilk sicakliginin cikmasi beklenir🍙Oda sicakligina geldiginde servise hazirdir🍘
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
Sefin yorumu: 👌👌Oyle guzel ki yumusacik. Adi gibi pufidik ustelik. Piserken ne demek istedigimi anlayacaksiniz, sosunun etkisiyle ortasi kabarip bir guzel sisiyor. Ic malzemedeki degiskenligi hatirlatmama gerek var mi? Evinizde o an bulunan malzemelerle de dilediginiz gibi hazirlayabilirsiniz. Ben aceleden gorselde gordugunuz gibi dilimlemeyi unuttum, bu sebeple pisince biraz zorlandim acikcasi. Bu yuzden firinlamadan once dilimlemek muhim bir detay.

Yorumlar
Yorum Gönder