3 adet yumurta
1.5 su bardagi toz seker
1 su bardagi sut
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardagi un
Kremasi
2 su bardagi sut
1 cay bardagi toz seker
3 yemek kasigi kakao
1 yumurta sarisi
1 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta
Uzeri icin
Pudra sekeri
Bogurtlen taneleri
Beyaz Seker glazuru
Mantar, cam agaci kurabiyeleri
Pandisyasi icin tum malzemeler cirpilir. Yagli kagit serili Orta boy dikdortgen firin tepsisine karisim dokulur.
Onceden isitilmis firinda 165 derecede pisirilir.
Kremasi icin krema malzemeleri pisirilir.
Kek sicakken rulo yapilir bir kenarda sogutulur.
Kek ortadan verevine kesilir.
Icerisine ve uzerine krema kaplanip catalla kutuk gorunumu verilir.
Bogurtlen taneleri ve kurabiyelerle suslenip pudra sekeri elenir.
Seker glazuru ile bas kisimlarina yuvarlaklar cizilir.
Afiyet bal seker olsun
Sefin yorumu: kutuk pasta yada diger ismiyle agac pasta... tarif oldukca basit gorsel ise bi harika. Ben mantar ve gingerbread gibi kurabiyeleri kendim hazirladim. Yani pastamda yenilmeyen hic bir susleme yok. Tam bir kis pastasi. Bu tarifi mutlaka defterinize not edin ve de sevdiklerinizle paylasin. Sizlere simdiden guzel bir yil temenni ediyorum
Daha fazlasi ve video icin instagram: @lezzetmasali
Yorumlar
Yorum Gönder