👩🍳, Seni bilmem ama benim bugün #evdekal dığım 18. gün. Kafaya takma diyemeyeceğim, çünkü bende de durumlar çok farklı değil. Fakat yine de önlemlerimizi alıp, endişeye kapılmadan hayatımıza devam etmemiz gerektiği de bir gerçek. Elbette bu zamanlar da geçecek. Haydi o zaman bugün şöyle güzel bir tatlı yapalım hem ağzımız, hem içimiz şenlensin. Tarifi sevgili Görkem Karman'da görmüştüm, fakat ben ufak değişiklikler de yaptım. Hepinize bol ☀️ güneşli baharlar diliyorum.
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker (200gram)
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı un
1 paket vanilin
100 gram tereyağ
Sosu için
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı kakao
1 adet yumurta sarısı
Dekoru için
Beyaz çikolata rendesi
Öncelikle derin bir tencereye süt ve toz şeker alınır.
Un ve nişasta ilave edilip, çırpılarak pişirilir.
Kaynayıp yoğunlaştığında altı kapatılır.
Oda ısısına geldiğinde tereyağ ve vanilin eklenerek cam kaselere paylaştırılır.
Sosu için tüm malzemeler pişirilir.
Tatlıların üzerine paylaştırılır.
Bir gece buzdolabında bekletilir.
Servis esnasında beyaz çikolata rendelenerek servis edilir.
🍒Afiyet bal olsun🍒
Yorumlar
Yorum Gönder