👩🍳: Sofralarımızda her dönemin değişmeyen lezzetli yiyeceklerinden biri kurabiyeler. Şeker hamurlu, soslu, peynirli, otlu, meyveli... Bu tarifimde sade hazırlasam da, kolay uyarlanabilen gıdalardan. Üstelik hazırlama ve pişme süresinin kısalığı bile insanı yapmaya teşvik ettirir cinsten. Meloş ben sirke kullanmak istemem dersen karbonat ve limon suyundan da destek alman mümkün. Ağzı kapalı kavanozlarda bir hafta boyunca bayatlamadan muhafaza edebilirsin üstelik😉
125 gr tereyağ (oda ısısında)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine,
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Tereyağ ve yumurta derince bir kasede çırpılır.
Sirke, kabartma tozu ve şekerle karıştırılır.
Tuzu ve azar azar unu koyularak çok sert olmayan bir hamur yoğrulur.
Buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
Hamurdan minik bezeler yapılır.
İstenilen şekil verilerek fırın kabına alınır.
Yumurta sarısı susam ve çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
🍭Afiyet Olsun🍭
125 g butter (at room temperature)
2 eggs
1 teaspoon of granulated sugar
1 teaspoon of salt
2 teaspoons vinegar
1 packet of baking powder
Flour
Over,
Egg yolk
Black seed
Sesame
Yorumlar
Yorum Gönder