Şefin👩🍳 Yorumu: Seveninin çok sevip bırakamadığı, sevmeyeninin asla yemediği sebzeler vardır kereviz gibi. Ama tarifi bu şekliyle uygulayıp yemeyenini tanımıyorum. Kerevizleri 1 saat limonlu suda bekletmek hem kararmasını önlüyor, hem de kokusunu büyük oranda engelliyor. Ben tarife patates eklemedim. Sen istersen farklı sebzelerle de destekleyebilirsin.
1 adet orta boy kereviz
1 adet havuç
1 adet soğan
200 gram bezelye
Yarım bağ maydanoz
1 bağ kereviz yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet portakal suyu
1 su bardağı sıcak su
1 adet küp şeker
Tuz
Karabiber
Öncelikle kerevizlerin kabukları soyulur.
Bir sebze oyacağıyla ortası oyulur.
Havuç kerevizin içinden geçirilir.
Çok ince olmayacak biçimde dilimlenir.
Tencereye zeytinyağı ilave edilir.
İnce kıyılmış soğanlar eklenir.
Rengi dönünceye dek kavrulur.
Üzerine kereviz dilimleri, bezelye ve diğer
sebzeler eklenir.
Ardından bir taşım pişirilmeye bırakılır.
Portakal suyu, tuz ve su ilave edilir.
Akabinde küp şeker atılır.
Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış
maydanozlar ve kereviz yaprakları eklenir.
Servis etmeden önce hafif zeytinyağı
gezdirebilirsiniz.
🍭Afiyet Olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder