Çar çabuk hazırlansın, hemen pişsin yiyeyim denilen bir tatlı arayışında karşımıza ilk çıkan seçenek şüphesiz ki sufle oluyor. Türlü şekillerde hazırlanması mümkün olan suflenin en pratik ve kolay şeklini verdim bugün. Vazgeçilmez malzemem badem unundan destek alarak hazırladım. Eğer elinde mevcut değilse ceviz, fındık, fıstık da güzel yakışıyor. Sufle yaparken içinin akışkan olmasını sağlamak için pişme süresine çok dikkat etmelisin. Aksi takdirde sert bir yapıda olur. Kezâ yumurtaları iyi kabartmak önemli. Kalorisi yüksek bir tatlı olduğundan tüketirken çok abartmaman da fayda var.
Çikolata sosu için
1 paket bitter çikolata
40 gram tereyağ
Keki için
2 adet yumurta
Bir çimdik tuz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
50 gram badem unu
1 paket vanilin
Çikolata sosu için çikolatayı ve tereyağını
erit.
Öte yandan yumurta beyazlarını bir
çimdik
tuzla kar beyazı olana dek çırp.
Toz şekeri karışıma ekle.
Çırpmaya devam ederken yumurta
sarılarını da ekle.
İstersen yumurta kokusunu önlemek için
vanilin ekleyebilirsin
İçine soğumuş olan sosu ilave et.
En son un ve badem unu ekleyerek,
önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9
dakika pişir.
🍓Afiyet bal şeker olsun🍓
Yorumlar
Yorum Gönder