Şefin Yorumu: Terbiyeli çorbaların kesilmesinden muzdarip iseniz bu çorbayı hazırlarken hiç zorlanmayacaksınız. Yoğurtlu sosunun tencerede ilk etapta hazırlanması kesilme oranını en aza indirgiyor. Özellikle ekşili olması münasebetiyle de tam bir kış çorbası niteliği taşıyor. Aynı zamanda çorbaya bir miktar fesleğen de eklenirse bambaşka bir hâl alıyor.
Köftesi için
200 gram kıyma
1 küçük boy soğan rendesi (suyu
süzdürülmüş)
1 yemek kaşığı pirinç
1 adet yumurta akı
Un
Tuz
Meyanesi için
1 su bardağı yoğurt
1 adet limon suyu
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
İşe köfteleri hazırlamakla başlanır.
Un hariç tüm köfte malzemeleri derin bir
kaba
alınarak yoğrulur.
Yavaşca un ilavesiyle toparlanır.
Tencereye yoğurt, yumurta sarısı, un ve
limon suyu alınarak çırpılır.
Yavaşça soğuk su ve et suyu ilave edilip
kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya köfteler eklenir.
Ayrı bir sos tenceresinde tereyağ ve nane
kızdırılır.
Çorbaya en son tuz ilave edilip kıvamı
yoğunlaştığında üzerine naneli sos
gezdirilir.
🍒Afiyet bal şeker olsun🍒


Yorumlar
Yorum Gönder